Aktywne Wpisy
WykopX +1247
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#prawojazdy
Po rondzie poruszasz się w prawą stronę, bo ruch jest prawostronny, lecz manewr skrętu wykonujesz w lewo - na klasycznym rondzie oś pojazdu podczas tego manewru obraca się o 270 stopni w lewo, i to oznacza skręt w lewo. #matematyka
Kierowco pamiętaj. Zawsze możliwe wcześnie sygnalizuj kierunkowskazem wykonywany manewr - również ten na rondzie, tzn. informuj innych kierowców o tym, jaki manewr wykonujesz!
a). Jak dajesz lewy kierunkowskaz przed wjazdem na rondo, to każdy, kto widzi ten kierunkowskaz, wie gdzie pojedziesz i mniej więcej jak pojedziesz - czyli docelowo w drogę po Twojej lewej (lub że zawrócisz).
Znany jest twój tor jazdy!!!
b). Dajesz prawy kierunkowskaz jeszcze przed wjazdem na rondo - to wiadomo, że w pierwszą w prawo.
c). Bez kierunkowskazu - że prosto.
A wykopki nie pojmują tak prostych rzeczy! Aż włos na głowie się jeży, że aż tyle osób nie potrafi prawidłowo zasygnalizować wykonywanego manewru na rondzie.
A prawidłowo użyty kierunkowskaz jeszcze przed wjazdem na rondo = lepsza płynność ruchu (mniejsze korki) i bezpieczniej, bo z góry wiadomo to, jaki manewr kto wykonuje.
https://www.wykop.pl/link/5146111/lewy-kierunkowskaz-przed-wjazdem-na-rondo-sad-nie-trzeba-wlaczac/
#policja #prawojazdy #polska #wypadek #kolkodzbaniaste #jazdaporondzie #bezpieczenstwo
@jamtojest: konstrukcja mojego samochodu pozwala.
To ja wstawię obrazek z perspektywy kierowcy włączającego się do ruchu na rondzie. Czekasz, godziny szczytu, za tobą korek. Nie jesteś osobówką i potrzebujesz trochę więcej czasu na ruszenie. Widzisz szare auto po lewej stronie. Masz 3 opcje:
- ma prawy kierunkowskaz - zjeżdża z ronda, można powoli ruszać
- ma lewy kierunkowskaz -
Co? Tylko jeśli skręcasz w lewo
A to, że piszesz że najgorszy typ kierowcy, bo w ostatniej chwili wrzuca prawy, to cóż... jest to błąd tego kierowcy i zachowanie nieodpowiednie. Odpowiednim jest sygnalizowanie zjazdu wcześniej. Wtedy lewy kierunek nie jest potrzebny.
Czyli inaczej, chcesz żeby wszyscy zachowywali się nieprawidłowo (wrzucali lewy kierunek) dlatego, że niektórzy zachowują się
Kapiszi?
I kolejna sprawa. Skrzyżowanie DK7 i DK60 obok Glinojecka. Jak na takim rondzie
Jak jestem na zewnętrznym pasie i palę kierunkowskaz w lewo to dla wszystkich logicznie myślących kierowców będę zmieniał pas na wewnętrzny.
Jak jadę wewnętrznym pasem i palę kierunkowskaz w lewo to dla wszystkich logicznie myślących kierowców będę ciamajdą która zapomniała wyłączyć kierunkowskazu
@defyer: Ale czy ty wiesz ze w UK jeździ się inaczej, np po lewej stronie i tam np na rondzie zawsze masz pierwszeństwo inaczej jak u nas Więc twoje porównanie jest
@defyer: Wytłumacz mi dzbanie jak wjeżdżając na rondo zmieniam pas ruchu? jak?
A co to ma do kierunkowskazów? Nie potrafisz sobie odwrócić brytyjskiego prawoskrętu do europejskiego lewoskrętu?
Nie musisz mi tego tłumaczyć. A w ogóle to nie widzę związku. Chodzi tylko o płynność ruchu i pomaganie sobie nawzajem.
Zwróć uwagę. W krajach które wymieniłem praktycznie nie da się tego nie zauważyć.
I znów mógłbym napisać to samo. Jaka zatwardziałość. Przepisy nie stoją po twojej stronie, więc skończ z tym argumentem. Tu chodzi tylko o współpracę na drodze, tak samo jak wpuszczenie kogoś mrugnięciem (tego też nie ma w przepisach jakbyś się zastanawiał)
I dlaczego kłócisz się z orzeczeniem sądu w tej sprawie?
Nie kłócę
Jak to u mnie mówią odkd pamiętam.
Moim zdaniem płynność ruchu poprawi zniesienie limitu prędkości w mieście. To co, można już z---------ć bo mam takie widzimisie?