Aktywne Wpisy
kopilop +26
#kuchnia #gotujzwykopem
Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?
Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?
Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
jestemtakizmeczony +488
Codziennie w Polsce 13 osób nie chce już dłużej żyć. 11 z nich to mężczyźni. Od północy wylogowało się już sześcioro. Do końca dnia będzie ich drugie tyle.
Nie zginęli w wypadku, nie zabrała ich choroba. To było ich ostatnie "mam dość", ostateczne "nie daję rady".
Za każdą z tych liczb ktoś płakał. Albo nie miał już sił płakać. Nie każdy krzyk słychać, nie każdą pustkę widać.
#depresja #samobojstwo
Nie zginęli w wypadku, nie zabrała ich choroba. To było ich ostatnie "mam dość", ostateczne "nie daję rady".
Za każdą z tych liczb ktoś płakał. Albo nie miał już sił płakać. Nie każdy krzyk słychać, nie każdą pustkę widać.
#depresja #samobojstwo
źródło: image
Pobierz

Poczytałem o jednym i drugim znam nawet podstawy jednakże chciałbym się wgłębić w temat statystyki i big data.
nie chce łapać wszystkich srok za ogon stąd pytanie w co brnąć?
Pracuje już od dłuższego czasu w c# ale czas zmienić kierunek rozwoju.
Pytanie kieruję do dosw. Mirków proszę o rzetelne odpowiedzi.
#programowanie #r #python #statystyka
Nigdy nie siedziałem bardzo mocno w statystyce i BD, ale ogólnie IMHO to nie ma tak, że jedno jest lepsze od drugiego, bo oba mają swoje zastosowania i nisze. Czasem będzie lepszy Python, czasem R, a jeszcze kiedy indziej Julia.
Po pierwsze fascynuje mnie BD,statystyka ,programowanie i fajnie że można to ubrać w jakiś działający algorytm.
Co polecacie do nauki raczkującego w tym temacie jakiś kurs,książka na czasie?
Może sami macie doświadczenie i podpowiedzcie czego unikać lub jakich błędów nie popełniać w BD?