Wpis z mikrobloga

@PanDarcy: A no i co najważniejsze. Więźniowie wykonywali komendy policjantów, ale to nie były tylko komendy typu podskocz, kucnij. Czegoś takiego używało się głównie na początku. Wyobraź sobie - jesteś CT i prowadzisz zabawę, a przed Tobą stoi 20 więźniów. Na samym początku możesz ich jakoś przetrzebić i ten który ostatni podskoczy dostaje kule. Ale dalsze zabawy często bazowały na kreatywności. Np. różne wyścigi więźniów, kto odegra lepiej historyjkę inscenizowaną
  • Odpowiedz
@maciek93: @Mechaniczna_Klawiatura: @PanDarcy: Najlepsze to jest to, że możliwe, że kiedyś w CS normalnie ze sobą graliśmy albo i nawet rozmawialiśmy niezależnie od konkretnego trybu. Na Reddicie była taka dobra historia w której wspominali o CS 1.6, w tym wypadku o jailbreaku, było ze 30 komentarzy i okazało się, że większość się zna gdy podali nicki xD
  • Odpowiedz
@oko_ci_skoko: Najlepsza była niedziela i fridej, jeden z najbardziej nostalgicznych trybów w 1.6 dla mnie. Przegrałem wiele dobrych godzin tam ( ͡° ͜ʖ ͡°) super była zabawa ze sprejem kto zrobi wyżej. Dobrze wspominam tez serwery do gry w chowanego
  • Odpowiedz
@oko_ci_skoko: Zastanawia mnie jak to mogło w ogóle zadziałać, skoro nawet klasyczny tryb walki (terroryści vs antyterroryści), sprowadzał się najczęściej do bezmyślnej strzelaniny (+ kampienia).
Tylko wojny klanowe i granie ze znajomymi pozwalało faktycznie poczuć klimat gry zespołowej i odczuwało się jakieś elementy taktyki. Gra z losowymi ludźmi niewiele różniła się od gry w Quake III Arenę, czyli każdy szedł sobie i wygrywał ten z lepszym refleksem i celnością.
  • Odpowiedz
@munchkin: O tak, jak wspomniałeś o spreyu to mi się to przypomniało, a kompletnie o tym nie pamiętałem xD. Pamiętam, że jak byłem w CT to lubiłem zabawy w Zoo. Który więzień lepiej będzie naśladował dane zwierzę ten wygrywa. Nie pamiętam dokładnie ale wtedy więźniowie chyba mieli mikro i wyobraź sobie - dajesz gościowi zadanie, że jest kogutem a reszta ma być kurami i ten jako kogut dosiada resztę, która
  • Odpowiedz
@munchkin: Wyobrażam sobie co myślała moja matka gdy siedziała w pokoju obok i słyszała - teraz bawimy się w kury i macie robić kukuryku...no głośniej masz piać bo słabo Cię słychać. Jezusie kochany xD
  • Odpowiedz
@oko_ci_skoko: Ale jak dla mnie największy Szacun był dla tych wszystkich ludzi którzy serio umieli się w to bawić i rzadko można było spotkać kogoś toksycznego na serwerze kto psuje zabawę. Teraz w obecnych czasach bez stałego monitorowania przez admina takie serwery nie miały by racji bytu :c
  • Odpowiedz