Aktywne Wpisy
![Femme-nie-Fatale](https://wykop.pl/cdn/c0834752/92419d098d090406d23c13c6165a530dbdece14303965822b6b831db24109f21,q60.jpg)
takiMirek29 +2
Warto #!$%@?ć za kasą kosztem braku czasu wolnego? Ile można tak wytrzymać? Ktoś zjechał psychicznie po dłuższym czasie intensywnej pracy i teraz żałuje? Albo ktoś robil OE i nie siadły mu godziny pracy i z czasem się wypalił?
Skąd się bierze taka chęć do szybkiego dorobienia się po trupach?
30lvl here
#programista15k #pracait #pracbaza
Skąd się bierze taka chęć do szybkiego dorobienia się po trupach?
30lvl here
#programista15k #pracait #pracbaza
Jedliście kiedyś surowe grzyby? Tym razem znalazłam tak śliczne, młode, zdrowe prawdziwki i stwierdziłam że spróbuję ich w prostej formie.
Wyszło ciekawie muszę przyznać :)
Winegretu wystarczy oczywiście na co najmniej kilka porcji, ja resztę użyłam do sałatki.
Cytrynowy winegret:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
Sól
1 malutki ząbek czosnku
Czosnek posiekać i rozetrzeć ze szczyptą soli.
Oliwę, sok z cytryny i roztarty czosnek umieścić w małym słoiczku, zakręcić i wstrząsać kilka sekund aż zemulguje
Carpaccio :
Borowiki oczyścić na sucho, pokroić w cienkie plasterki.
Talerz posmarować winegretem, ułożyć plasterki grzybów, również posmarować sosem.
Oprószyć świeżo mielonym pieprzem, posypać świeżym tymiankiem.
Odstawić na około 20 minut żeby grzyby lekko się zamarynowały.
Można je wzbogacić o wiórki dojrzewającego sera :)
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
źródło: comment_69uyunsy2Db1CyNqJPIjvlC4qsKhotxZ.jpg
Pobierz@chixi chyba się skuszę niedługo, zawsze miałem ochotę na surowe grzyby ale nie wiedziałem że się da. Zapach i faktura jest mega
Nie przepadam za surowymi grzybami bezpieczniej się czuję jak przejdą obróbkę termiczną.
Fakt, że grzyby mają dużą zdolność do pobierania mikroelementów z otoczenia i w związku z tym podejrzewa się, że dojrzałe osobniki mogą zawierać również dużo toksyn.
Nie wiem czemu jedynie borowiki miałyby być jadalne ale fakt, że "carpaccio" z nich jest jedynym dosyć popularnym prawdopodobnie bierze się