Aktywne Wpisy
KingaM +89
kochamajfony +182
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
Osiągamy już chyba szczyt banki spekulacyjnej na rynku matrymonialnym. Obserwowałem dziś cała noc szczypiorkow z vifonami łazacych za rączkę z typiarami lekko 15kg+ nadwagi. Niedługo czara goryczy się przeleje i będziemy mieć potężna korektę na rynku.
Osiągamy już chyba szczyt banki spekulacyjnej na rynku matrymonialnym. Obserwowałem dziś cała noc szczypiorkow z vifonami łazacych za rączkę z typiarami lekko 15kg+ nadwagi. Niedługo czara goryczy się przeleje i będziemy mieć potężna korektę na rynku.
Kończę sprawy związane z kredytem, który był poniekąd załatwiany po znajomości. Wstępnie konsultowałem to z doradcą, który stwierdził, że warunki są na prawdę dobre ("rzucił" okiem na umowę). Mnie się jednak wydaje, że wcale tak kolorowo nie jest a muszę podejmować decyzję bo kończy mi się czas rezerwacji mieszkania.
Czy jest ktoś na sali kto mógłby spojrzeć na te warunki i przemówić mi do rozsądku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
RRSO - 5,30%
LTV - 89,90%
Okres spłaty - 360 miesięcy
Rata ~ 1 700 zł
Całkowity koszt ~~ 260k
Kwota do wypłaty ~ 360k
#kredyt #mieszkaniedeweloperskie #hipoteka #nieruchomosci
Idź z tą ofertą do mbanku, millenium i PKO, niech chłopaki spróbują dać coś lepszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@McRancor: RRSO jest liczone przez banki w bardzo różny sposób, co wprowadza w błąd. Przykładowo okres podwyższenia marży do momentu wpisu w Księdze Wieczystej przez niektóre banki jest przyjmowany w obliczeniach, a przez inne nie. Podobnie wygląda sytuacja z podwyższeniem marzy z tytułu niskiego wkładu własnego. Cześć banków w obliczeniach zakłada też, że kredytobiorca będzie korzystał z produktów dodatkowych przez cały
@pottymouth: pozostaje życzyć powodzenia. przed emeryturą spłacisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ubezpieczenie niskiego wkładu własnego to dziwka i to prawdopodobnie ono ci podbija koszt.