Wpis z mikrobloga

Cześć,

Kończę sprawy związane z kredytem, który był poniekąd załatwiany po znajomości. Wstępnie konsultowałem to z doradcą, który stwierdził, że warunki są na prawdę dobre ("rzucił" okiem na umowę). Mnie się jednak wydaje, że wcale tak kolorowo nie jest a muszę podejmować decyzję bo kończy mi się czas rezerwacji mieszkania.

Czy jest ktoś na sali kto mógłby spojrzeć na te warunki i przemówić mi do rozsądku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

RRSO - 5,30%
LTV - 89,90%
Okres spłaty - 360 miesięcy
Rata ~ 1 700 zł
Całkowity koszt ~~ 260k
Kwota do wypłaty ~ 360k

#kredyt #mieszkaniedeweloperskie #hipoteka #nieruchomosci
  • 10
@pottymouth: Jakieś to rrso wysokie. Znajomy obecnie bierze podobny kredyt i ma rrso 4,75 w tym marża banku 2,50, ale kwota i raty wychodzą podobnie. Sprawdź wysokość marży i prowizje, bo to najłatwiej porównać.

Idź z tą ofertą do mbanku, millenium i PKO, niech chłopaki spróbują dać coś lepszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pottymouth: Podałeś zbyt mało danych, aby ocenić tę ofertę.

@McRancor: RRSO jest liczone przez banki w bardzo różny sposób, co wprowadza w błąd. Przykładowo okres podwyższenia marży do momentu wpisu w Księdze Wieczystej przez niektóre banki jest przyjmowany w obliczeniach, a przez inne nie. Podobnie wygląda sytuacja z podwyższeniem marzy z tytułu niskiego wkładu własnego. Cześć banków w obliczeniach zakłada też, że kredytobiorca będzie korzystał z produktów dodatkowych przez cały