Wpis z mikrobloga

'Phracy było spohro, szczególnie w piehrwym tygodniu' XDDDDDDDDDDDDDD

Dawno nie widziałem tak taniego, zmyślonego gówna.
Sam bylem na swego codzaju bootcampie, 8h dziennie przed 4 miesiące + miesiąc praktyk w firmie IT. Ale to raczej jako dodatek do studiów technicznych. Z 10 osób z kursu do branży dostały się dwie, które najmocniej interesowały się tematem i to po prostu byla ich działka.
Czemu oni chcą tych frajerów w 1,5 miesiąca nauczyć?
  • Odpowiedz
@CapoDiPtakMuzzapi: Lepiej od Hanki Gronkiewicz-Waltz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja ucze sie od roku Pythona, wiec pozwole sobie powiedzieć, że nie wiem jak w miesiąc (w CodersLab jest 5 modułów po 6h) można od 0 nauczyć się dobrze Django, bez znajomosci czystego Pythona xD
@Vetinari: pewnie powtarza to, czego jej na kursie nie nauczyli ( ͡° ͜ʖ ͡°) Az sie
  • Odpowiedz
@farmaceut: No są firmy, które potrzebują byle kogo, ale tanio, więc to możliwe. Poza tym kiedyś czytałem, że któraś szkoła dawała gwarancję zatrudnienia w ileś tam po skończeniu, a polegało to na tym, że miała jakieś śmieszne umowy za marne grosze z właśnie takimi firmami partnerskimi i tak się kręciło (może nawet nadal kręci).
  • Odpowiedz
@farmaceut: Nigdy nie znasz budżetu reklamowego. Ponadto ile to jest wiele? 100? Myślę, że tyle to byłoby już bardzo wiele dla przedsięwzięcia tej wielkości. Naprawdę stworzenie 100 unikalnych i wiarygodnych blogów/opinii rozrzuconych po internecie to jest coś ponad siły?

Ja nie twierdzę, że ktoś po kursie nie dostał pracy. Ja twierdzę, że musi to być marny procent bo nie spotykam tych ludzi raczej a opinie które znam od ludzi którzy spotkali są jednoznacznie negatywne.

Jeszcze kwestia budżetu reklamowego - kurs potrafi kosztować 10-15 tysięcy od osoby. Osób w grupie masz 20-30. Łatwo policzyć ,że razem jest to z jednej grupy urobku w 1.5 miesiąca (sprawdziłem, tyle trwa kurs stacjonarny*) od 200000 do 450000 dochodu.
Jest to według mnie tak dochodowe, że nawet po odliczeniu kosztów pracowników - podają ,że kurs to 434 godziny, jeśli nawet 100% to wykładowcy zarabiający po 100zł nie wezmą więcej niż
  • Odpowiedz