Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
![PucziMMA](https://wykop.pl/cdn/c3397992/PucziMMA_k2x6ezy5fV,q60.jpg)
PucziMMA +7
tl;dr
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Ahoj Miruny
Zostały mi cytryny z tripu, więc je zakisiłem (będą gotowe na następny trip ( ͡º ͜ʖ͡º)
KISZONE CYTRYNY
Potrzebujemy:
-cytryny, najlepiej nie pryskane
-sól morska
-goździki (dodałem bo lubię)
-liść laurowy
-laska cynamonu,nie mam na stanie więc dodałem sypki cynamon ¯_(ツ)_/¯
-sok z wyciśniętych cytryn
-woda przegotowana
Cytryny myjemy, przecinamy do połowy na cztery części zaczynając od góry, do każdej wsypujemy łyżeczkę soli morskiej, układamy we wcześniej wyparzonym słoiku, dodajemy przyprawy, zalewamy sokiem z cytryny i wodą pół na pół. Przechowujemy w suchym zimnym miejscu przez conajmniej 4 tyg. Ukiszone cytryny używamy do gulaszy, curry, tadżin, sałatek, ryb lub owoców morza.
źródło: comment_apNM0wQeECiHQXOeUbgZVTD3JfxyZbQp.jpg
PobierzŻółta skórka po kiszeniu sprawiała posmak płynu do mycia? Robiłem parę razy kiszone cytryny i są obłędne! A świeżą skórkę używasz w kuchni?