Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
A u mnie znów sernikos by estetykos.

Wiadomo low carb low fat high protein.

Ten zajebiście wyszedł jeśli chodzi o górę(nie zrobiła się skorupa).
Znów kombinowałem z temperaturą/długością robienia.
Tym razem dałem 60g budyniu(20g więcej) - zero zmian.
Natomiast dałem 43slodziki i nadal za mało słodkie.

Ale kwestia słodkości to raczej przez to że na reverse diet jestem, bo ostatnio dałem 35 i bo spoko.

Podstawowy przepis:
https://www.wykop.pl/wpis/43152683

#mikrokoksy #silownia #dieta #sernik #estetykafit
Estetykatopodstawa - A u mnie znów sernikos by estetykos.

Wiadomo low carb low fat h...

źródło: comment_aJvr6mg9RiFILiWIcA8OguzIBXBzPFTh.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa: Jak lubisz puszysty to u mnie wyszedł mocno puszysty przy takich proporcjach:
- twaróg 1250g (1 półtłusty akurat był)
- 250g jogurtu naturalnego bez tłuszczu (u mnie z Lancashire Farm)
- 35g budyniu
- 50g wpc (u mnie lemon meringue)
- 6 jaj
- jakieś pół szklanki ksylitolu
- aromat cytrynowy

15 minut 200 stopni, 70 minut 125 stopni

Wychodzi też fajnie z aromatem migdałowym i wpc batonowym od kfd.
  • Odpowiedz
  • 0
@Estetykatopodstawa @mynameis60 A macie przepis na jakiś sernik z węglami? Żeby było więcej Ww niż białka. Nie wiem, może z jakimś spodem czy coś. Bo fajna sprawa by była, miałbym gotowe kilka śniadań. Z poprzednimi sernikami i tak musialem robić dodatkowo do posiłku jakiegoś placka np z jaj, owsianych i jabłka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Estetykatopodstawa: na większości słodzików jakie używałem było napisane że spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający, tylko nikt nie pisze co to są nadmierne ilości
  • Odpowiedz
@kRpt: no tak.
Omlet 12 slodzikow
10 herbat w pracy 4 slodziki do kadzej = 40.
Jem dziennie 1/4 sernika fit wiec tu wpada tez 10 slodzikow.
Czasem daje też do kawy 4 slodziki a pije 3 dziennie, wiec liczmy 8 slodzikow.

= 70.
No faktycznie, srednio dziennie wychodzi 70 ale wypada tez wiecej jak mam ochote na wiecej omletow czy galaretki zero itd ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Estetykatopodstawa o lol #!$%@? xD Do omleta samo wpc nie starczy? I nie masz żadnych dolegliwości? Ja jem może z 5-10 tabletek słodzika. Przy większej ilości podejrzewam zgage i/lub pierdy ale nie wiem czy to przez to. Jak #!$%@?łem cole zero i ketchup kotlin z sukralozą to zgaga ustąpiła
  • Odpowiedz
@Estetykatopodstawa kalorie to inna sprawa. Metabolizm i cały organizm to dużo bardziej skomplikowany mechanizm i akurat słodzik to słaba alternatywa. Odzwyczaj się po prostu od słodkich smaków, a nie wpadasz z jednego gówna w drugie.
  • Odpowiedz