Wpis z mikrobloga

Dziś mija 3 lata jak mieszkam w Norwegii. I wiecie co? Dobrze mi tu. Znam język, pracuję w zawodzie, poznałam masę fajnych ludzi z całego świata, osiągnęłam to co chciałam, mam psa i przyjaciół ()

#emigracja #norwegia #polska i trochę #pracbaza
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@aggeta: Narazie po 2 tygodniach wykryli dwie bakterie u 7 psów po sekcji - ale żadna z nich nie prowadzi do takich zniszczeń, wiec tak naprawdę są w punkcie wyjścia. Objawy jak parwowiroza ale to nie to. Trutka na szczury tez nie. W samym Oslo zachorowało 40 psów a ponad 20 zdechło, wiec jest poważnie. Miałam sporo mikrobiologii i toksykologii na studiach i mam dwie teorie: albo to zmutowana parwowiroza
  • Odpowiedz
  • 0
@sjasmin o kurde, to mega poważna sytuacja jeśli powoduje aż takie objawy i nadal nie wiedzą do końca co to może być (,)
Czy runka jest świadoma zagrożenia czy ukrywasz to jak troskliwa matka? :d
  • Odpowiedz
  • 0
@aggeta: Myślę ze jest świadoma, musiałam wytłumaczyć dlaczego nie może bawić się z innymi i chodzić do ulubionego parku na piłkę i frisbee ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@JestesTymCoJez: Wśród młodych brak odpowiedzialności (np. Zepsucie czegoś w pracy - uszkodzenie samochodu - ch*j tam to nie moje) ale czy to nie jest tak ze obecne społeczeństwo (20-25 lat) takie jest? U młodych kobiet (przed 30stka) poprawianie urody - mam znajoma która ma 22 lata a już miała poprawiane usta czy podbródek. Dobrobyt robi to ze młodzi (ci którzy maja pieniądze od rodziców) zupełnie nikogo i niczego nie szanują.
  • Odpowiedz