Wpis z mikrobloga

Dzisiejszy poranek na A4

Sznur tirów na 2,5 km, dumnie kroczących prawym pasem z prędkością 88-91 km/h.
Lewy pas jak zawsze stabilnie 110-220 km/h, jak to na A4... i nagle pojawia się on! Prawdziwy "Smak Beztroski!" dzielnie wyprzedzając 5 kolejnych tirów przez najbliższe kilka kilometrów, abyśmy mieli świeże bułki, wędliny itd.

#polskiedrogi #transport #tirynatory #bekaztransa
24GHzWireless - Dzisiejszy poranek na A4

Sznur tirów na 2,5 km, dumnie kroczących ...

źródło: comment_9pox9SeBBBDWQkHt1hQdQCRWJAcaZMzL.jpg

Pobierz
  • 142
  • Odpowiedz
a ty co chciałeś jechać 160 tak?

@Harmideron: ale ty wiesz że jak prędkościomierz pokazuje Ci że jedziesz 160, to tak naprawdę jedziesz 144? Prędkościomierze zawyżają o ok. 10%. Tak więc teoretycznie nie złamałby prawa. Radar pokaże 144, a za przekroczenie prędkości o 4 km/h nie grozi w Polsce mandat.
  • Odpowiedz
@Harmideron: wiek pojazdu ma tutaj raczej niewiele wspólnego. Różnica procentowa wartości "przekłamania" jest zależna od kalibracji producenta, stanu i rozmiaru zamontowanych kół oraz utrzymaniu prawidłowego ciśnienia w kołach. Do jednego modelu producent przypisuje nieraz kilka zestawów możliwych rozmiarów kół, które nieznacznie różnią się od siebie wysokością. Do tego dochodzi także zużycie opon, stąd ich nierównomierne zużycie, generuje także błędy systemów kontroli trakcji. Różnica nie jest stała i może dochodzić do 10%.
  • Odpowiedz
@wszystko_zajete_: jeśli mówisz o mnie, to nie wiem na ile znasz się na fotografii, ale to zdjęcie z ogniskowej typu zoom- ekwiwalent +50mm + kadrowanie, stąd nieco zmieniona perspektywa, ale zależało mi na napisie. Do zalążka siedzenia na zderzaku, to musiałbym z dobrych kilka metrów podjechać. O odstęp, stan swoich hamulców oraz opon staram się dbać. Kierownik z przodu też zwalniał, żeby się odsunąć.
  • Odpowiedz
@24GHzWireless: Nic mnie bardziej nie #!$%@? niż odległości do poprzedzającego pojazdu. Na naszych autostradach jak jest zbyt duży ruch i auta jadą 90-120 to każdy siedzi następnemu na dupie.
  • Odpowiedz
@24GHzWireless: temu od tek nawierzchni to chyba sie #!$%@? z a18 i patatajka. Jezdze codziennie a4 i nic tam nie jest uszkodzone. Ale kąty i Kostomłoty to dzien w dzień dzwon. Te autostrade powinni zamknac w #!$%@?, tez na 94 uciekam. Ale ja dodatkowo potem wale na górę zeby wjechać od Trzebnicy
  • Odpowiedz
Rozbiegówki w Polsce to patologia, rozpędzanie to samo.

@lets_gou_tnijmy_wuosy: to jest ultra patola xD rozbiegówka ma z 500m długości bo zaraz za nią jest pod górkę - wyjątkowo drogowcy pomyśleli i zrobili ją zajebiście długą. #!$%@?, ludzie dalej 10m po rozpoczęciu przerywanej 50km/h się #!$%@?ą xD
  • Odpowiedz
Jezdze codziennie a4 i nic tam nie jest uszkodzone

@Stitch: nie chodzi o uszkodzenie w sensie dziury, a o zastosowaną technologię albo jakąś wadę konstrukcyjną przez co auta ślizgają się znacznie lepiej niż powinny, a mało kto o tym wie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz