Wpis z mikrobloga

348373,50 - 52,22 - 72,24 = 348249,04

Pierwszy i drugi tydzień po miesięcznym roztrenowaniu.

Od czasu zawodów w Lądku Zdrój postanowiłem mocno się rozprężyć w kwestii treningu. Po drodze spędziłem miły czas na Krecie i w Tatrach, ale niespecjalnie miałem spinę nawet na konkretne jednostki treningowe. W przeciwieństwie do jedzonka i picia.

Od 10 dni mam też zupełnie nowy plan treningowy, jak również zmieniłem trenera. I... jest mocno inaczej, aczkolwiek bardzo mi sie to podoba. Ci którzy mnie bardziej znają zauważyli na pewno moje statystyki na #stava.

Mocno zwolniłem i biegam z niziutkim tętnem (rozbiegania nawet i po 6:40 min/km). Zapewniam jednak, że nie mam kontuzji i w tym szaleństwie jest metoda :) Jest to wdrożenie do poważnej jazdy, którą będę właściwie przygotowywał się do startu w Cortina Trail. O ile oczywiście mnie wylosują :D

W tym roku ostatnim priorytetem będzie Winter Trail Małopolska 45. Zupełnie nie mam wobec siebie wymagań formy na ten grudniowy wycisk ale z obecną motywacją czuję, że może być bardzo solidnie.

Mam nadzieję, że kolega @pestis już nie będzie o mnie taki zmartwiony ;)

#bieganie

#sztafeta #ruszwroclaw

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nohtyp_: obecnie wszystko jest rozpisywane na czas, czyli np. 50 minut rano i 30 wieczorkiem. Nic w kilometrażu :)
  • Odpowiedz
@landu: Cortina wpisowe tańsze niż niejeden polski bieg, przy losowaniu nie ma chyba za ciężko. A widokowo jest nie z tej ziemi. W tym roku było fajnie, bo ten średni dystans 89 km był bez losowania (bo pierwszy rok).
  • Odpowiedz