Wpis z mikrobloga

Nie wiem co myśleć o Bloober Team i #blairwitchproject. Gra dzisiaj wyszła i oczywiście ludzie zaczęli narzekać na optymalizacje. Boje się myśleć jak to na akcje w poniedziałek będzie rzutować (,). Przynajmniej luidzie klimat gry zachwalają, więc może jak podreperują te nieszczęsne ustawienia i optymalizacje to gra wyjdzie na prostą. Na razie na Steamie ma mieszane opinie (wcześniej przeważały negatywne) ().

#gpw #akcje #gielda
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CuckCuckKlan: Miałęm dokładnie takie samo zdanie na temat spółki jak Ty. Dzień przed premierą już mysłałem że sprzedam gdy ponownie urośnie do 92. Jednak na 2 godziny przed odjeżdżającym pociągiem przeczytałem ten artykuł : https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/silne-odbicie-gieldowych-blue-chipow-kapitalizacja-cd-projektu-urosla-do-25-mld-zl,akcje,246069
Który jest de facto usprawiedliwieniem dla nas, dlatego nie ma co się załamywać a poprostu mieliśmy pecha :)

Biorąc pod uwagę to co opisałeś, nadal ciężko zdecydować się na sprzedaż akcji po otwarciu giełdy w
  • Odpowiedz
@CuckCuckKlan: @DaxterPoker: o widzę kolegów w niedoli :D Średnia blisko 82 here. Ja rano wstaję, przed 9:00 ustawiam PKC i tylko siedzę i obserwuję przez 5 minut co się dzieje z paluchem gotowym do potwierdzenia zlecenia w aplikacji :/ Ból ogromny. Spodziewam się zjazdu do 60 zł i straty w moim przypadku 25%, a że Bloober stanowi olbrzymią część mojego portfela to jestem załamany.
  • Odpowiedz
@DaxterPoker: Zostały 2 opcje. Sprzedać wszystko PKC lub sprzedać połowę PCK i potem dokupić / uśrednić to jakoś w zamyśle, pewno kiedyś podadzą komunikat z zysków z BWC, a gamepass to już jest bankowy zysk zaklepany z kasy MS co by mogło dać impuls do wzrostu. Grę mam nadzieje załatają na dniach. Pytanie tylko czy nie jest to zbyt szalone, by się mogło powieść ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
QA z tego co widzę po forum Steama miał pracowity weekend i ostro patchują. Chociaż tyle, że nie olewają community jak to np. Platinium Games zrobiło z grą Nier: Automata (gra super, tylko optymalizacja do du) :s.
  • Odpowiedz
@CuckCuckKlan: Dokupiłem uśredniając. 15 zł tylko mają do odrobienia abym wyszedł na +, myślę że są w stanie to zrobić informacjami o Black i Medium i komunikatami o sprzedazy BW :) tylko ciekawe z jakim kursem się dziś zamknie :)
Pozdrawiam i z fartem.
  • Odpowiedz
@CuckCuckKlan: To moje początki na giełdzie a więc nie operuje dużymi kwotami. Szczerze to myślałem, że mocniej gruchnie, zobaczymy jak na zakończeniu. Dokupiłem za 65 i srednia wyszla mi jakies 77.( poprzednia 82,80). Dokupiłem 9 akcji
  • Odpowiedz
@karolzzr: Tak. Kupiłem pod premierę BW. Uważałem, że po nieudanej premierze LoF2 ich kolejna gra musi być dopieszczona. Co więcej uważałem, że słaby poziom LoFa był spowodowany wytężonymi i pieczołowitymi pracami nad BW. Podziałała na mnie również siła marki Blair Witch i partnerstwo z Microsoftem - uważałem, że to się po prostu nie może nie udać.
Oczywiście teraz, mądrzejszy o weekendowe i dzisiejsze doświadczenia nie widzę zbytnich perspektyw. Oni po
  • Odpowiedz
@jombsik: kurs odbije to jest pewne, tylko pytanie kiedy ? w tym roku na odbicie juz nie ma co liczyć, nawet silny dolar nie pomoże. Uważam że reakcja rynku jest mocno przesadzona :) a sprzedałeś czy trzymasz ?
  • Odpowiedz