Aktywne Wpisy
Pan_Janusz +102
Podobno PIS rozważa zmianę nazwy partii. Środowisko Morawieckiego chce żeby nazywali się Biało-Czerwoni xDD
Macie może jakieś swoje propozycje?
#sejm #bekazpisu #bekazprawakow
Macie może jakieś swoje propozycje?
#sejm #bekazpisu #bekazprawakow
nad__czlowiek +13
#programowanie #programista15k #programista25k #it #pracait #pracbaza #korposwiat #ppbit #kryzysit #scrum #scrummaster
Gość był jednym z najlepszych tech leadów w google czyli najlepszej korpoRACJI IT, która jest najbardziej prestiżowa, najbardziej zaawansowana technicznie, najbardziej płaci i najwięcej kucy chce tam pracować.
Myśle że warto gościa posłuchać bo gada z sensem, poza tym pracował w google jako tech lead i jest azjatą 150 IQ wiec sie zna.
TLDR: koniec eldorado, AI zastąpi CRUDiarzy, wiecej zarabiają
Gość był jednym z najlepszych tech leadów w google czyli najlepszej korpoRACJI IT, która jest najbardziej prestiżowa, najbardziej zaawansowana technicznie, najbardziej płaci i najwięcej kucy chce tam pracować.
Myśle że warto gościa posłuchać bo gada z sensem, poza tym pracował w google jako tech lead i jest azjatą 150 IQ wiec sie zna.
TLDR: koniec eldorado, AI zastąpi CRUDiarzy, wiecej zarabiają
A skoro jesteśmy przy religijnych fanatykach. Miałem nadzieję, że nie będę musiał podnosić tego tematu, ale żyłem w fałszywym przekonaniu, że ludzie takie rzeczy wiedzą. Następny dłuższy tekst o przerażającej Wojnie 30 letniej w XVII wieku i jej wpływie na rozwój nauki, "tolerancję" religijną, i przeobrażenie zarówno indywidualnych umysłów (Baruch Spinoza, Encyklopedyście, Linneusz itd. ) jak i europejskiego świata w kolosa na nadchodzące wieki przez skupienie się elit tylko na "obiektywnej rzeczywistości".
W kolejce również stoi Mirror's Edge Catalyst. Stawia mi opór długo ta oda dla tej gry, ale się starzeje i nie mam za bardzo żadnej motywacji. W skrócie o potędze epifanii, możliwości ludzkiego umysłu do postrzegania piękna, które ocala jednostkę we wrogim świecie, który wymaga poświęcenia sił życiowych oraz kilka innych oklepanych tematów jak prywatność czy wizję przyszłości a la Huxley a nie Orwell - schlebianie japisom i pozorna oryginalność służąca materializmowi.
Na koniec krótki opis obrazu, który wzruszył mnie mocno wczoraj. Pieter Brueghel "Powrót Stada", 1565. Przypomina mi moje dzieciństwo. Podczas jesiennego krajobrazu mężczyźni powracają do domu ze stadem krów. Zaganiający mężczyzna w skórzanym czepku pilnuje szlaku krów. Mężczyzna na koniu (wyraz "pysku") i inni za nim wznoszą odrobinę ramiona, aby ochronić się przed dmącym wichrem. Na drugim planie chłopi w sadzie kończą swój dzień, a na trzecim mamy ludzi połamanych kołem i wywieszonych na słupach. Brueghel często zostawia makabryczne momenty ze względu na wojnę Niderlandów z Hiszpanią, jednak biologiczny świat idzie dalej nie zważając na ludzkie konstrukty.
Nie wiem czy to wina wykopu czy czegoś innego, ale komentarze i powiadomienia do mnie mi się nie wyświetlają, więc nie widzę żadnych wiadomości.
#historia #ciekawostkihistoryczne #sztuka #malarstwo #myrmekochoria #starszezwoje
"Those who are able
jezu ten ból istnienia, oraz przekonanie o swoim oświeceniu i ponad przeciętności Ci kiedyś przytłoczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rób za wzór swojej wspaniałości i bierz HOMONTO lub Kaganiec Wypoka i NAUCZAJ (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
bo jesteś kapryśny jak mój fryzjer z LPG
To jest smutne...