Wpis z mikrobloga

Kupiłem w podejrzanym sklepie internetowym słuchawki za 80zł (cena rynkowa 130zł). Gość ma numery NIP i REGON. Nie zakładałem konta u nich, w formularzu wpisałem maila. Jedyną opcją zapłaty był przelew na konto gościa o innym nazwisku, zamieszkałego pod innym adresem, również w łódzkiem. Najbardziej podejrzany był brak opłaty za przesyłkę (kurier jedyną dostępną opcją). Nie dostałem potwierdzenia zakupu mailem, nikt nie odbiera też podanego na stronie telefonu (lokalizacja tym razem Warszawa). Jedynym moim dowodem zakupu jest taki screen.
Jakie prawa w Polsce/UE mi przysługują, jeśli nie otrzymam towaru? Czy ze sprawą można iść na policję? Po jakim czasie?
#prawo #zakupy #policja #internet
brygadasfm - Kupiłem w podejrzanym sklepie internetowym słuchawki za 80zł (cena rynko...

źródło: comment_J3PlQckkuieuG1mXfdCJr3ZK2c2EX7ce.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brygadasfm: XD. Wszystko szemrane 100%, co z resztą sam ładnie odpisałeś i i tak dałeś się nabrać. Jak w ciągu 2 tygodni nie otrzymasz słuchawek to normalnie na policję idziesz żeby umorz.. założyć sprawę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wiesz niekoniecznie.
@Maro88z: jeżeli mają własny sklep i to duży z dużym ruchem to raczej nka nie będzie, Dobrze wiesz że to zależy od ilości obłożenia spraw Pegowskich, sposoby prowadzenia sklepu i to co słup wie. Zawsze po jakimś czasie wpadają i się takie sprawy odwiesza
  • Odpowiedz
@shadowsniper: czyli mówisz, że można spokojnie zgłosić sprawę, bez ryzyka bycia wyśmianym, jak tutaj? pod adresem podanym na stronie jedynym sklepem, jaki się znajduje jest Lewiatan
i nie liczę wcale na odzyskanie pieniędzy, zaznaczam
  • Odpowiedz