Wpis z mikrobloga

https://youtu.be/niQfeglwDZ4 Control dostaje bardzo dobre oceny w recenzjach. Jednak na zwykłej ps4 gra zwalnia do 10fps. Wyciąga 900p. Zwykły Xbox jeszcze mniej bo 720p. Lepiej to wygląda (i to bez takich spadków fps) na pro 1080p i Xbox one x 1440p. Często jak ktoś pyta jaką konsole wybrać: slim czy pro - pojawiają się głosy, że nie warto dopłacać do Pro (lub też xox). Jak widać na tym przykładzie warto. Ciekawe jakie nerwy i płacz będą po premierze Cyberpunka... #ps4 #xboxone #control #ps4pro #xboxonex
  • 8
  • Odpowiedz
@Nicky_Damage: Właśnie pykam sobie w Control i najbardziej co mi przeszkadza to że gra podczas ruszania kamerą ma bardzo dużo szumu, który się oczyszcza gdy przestaniemy kamerą ruszać. Wygląda to jak nieodszumiony obrazek z raytracingu. Spadków fps nie odczułem, ale nie jestem jeszcze daleko. Natomiast była jedna cutscenka gdzie gra łapała zaciachy (nie spadki fps tylko kompletne zatrzymanie na np. sekundę czy dwie i to kilka razy w jednej scenie). Na
  • Odpowiedz
@Nicky_Damage: Nie oglądam, bo boje się spoilerów (: fajne to jest, mnie dropy nie ruszają, kiedyś nie jedną grę na PC przeszedłem w 15 fps od początku do końca.
  • Odpowiedz