Wpis z mikrobloga

Witam miraski. Mam następujący problem: zainstalowałem sobie #wiedzmin3 na laptopie. Problem polega na tym, że po 10-15 minutach grania zaczyna się tragicznie zacinać dźwięk, takie trzeszczenie i szumienie. I grafika przycina, ale tylko trochę. Jednak jak podłączę laptopa do ładowarki problem natychmiast znika, gra działa płynnie i ładnie. Mieliście podobny problem? Jakiś patch potrzebny czy coś? Niby rozwiązanie jest granie na podłączonej ładowarce, ale boję się że zajadę tak baterię, albo coś się spali w laptopie. #laptopy #gry #wiedzmin #informatyka #porada #kiciochpyta
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Silimarillo: Sprawdź plany zasilania w Windowsie. Bez ładowarki laptopy przechodzą w inny tryb zasilania by wydłużyć pracę na baterii.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Silimarillo: O kurde, a sprawdzałeś na jakim GPU się odpala? Chociaż to by było dość dziwne, że po zmianie formy zasilania się przestawia. Możesz na to rzucić okiem. O ile oczywiście masz zintegrowany układ oraz dedykowaną kartę
  • Odpowiedz
@atryz: Jeszcze lepsza akcja. Wróciłem do podstawowego planu zasilania i ekran nadal nie działa. Włączają się na 2-3 sekundy te napisy na początku a potem ekran gaśnie, a grę w tle nadal słychać. Jak kliknę ctrl+alt+delete obraz wraca normalnie, nawet przez chwilę widać ekran gry. Próbowałem przywrócić stan domyślny ale nadal to samo :( Tak chociaż na ładowarce mogłem pograć, teraz już wcale... :(
  • Odpowiedz
@atryz: Edit. Usunąłem dodatkowy plan zasilania i ekran zaczął działać. Windows jest chory XD to nic że idealnie takie same ustawienia, ale utworzyłeś drugi schemat i nie będzie działać bo nie XD
  • Odpowiedz