Aktywne Wpisy
Jabby +498
Agresywna_Szyba +371
niezmierna beka z tego ryżego cucka. Stara mulatka naoglądała się the crown i postanowila zostać księżniczką XD niestety kiedy dowiedziała się że trzeba wnieść coś więcej niż umiejętność twerkowanania to kazała ryżemu oddać koronę. Teraz cymbał wydojony, bez korony to można go zostawić i zacząć pojawiać się w amerykańskim show w których będzie przedstawiana jako uciskany, tłamszony kopciuszek.
A idiota mógł być teraz na miejscu Karola
#cuckold #bekazcucka #zwiazki
A idiota mógł być teraz na miejscu Karola
#cuckold #bekazcucka #zwiazki
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Szarpana wieprzowina
1kg łopatki wieprzowej
4 ząbki czosnku
1 papryczka chili
2 łyżeczki soli
Po łyżeczce ziaren: pieprzu, kolendry i kuminu
1 łyżka oliwy
20G smalcu
1 średnia cebula
Pieprz, kolendrę i kumin rozetrzeć w moździerzu, dodać czosnek, sól i pokrojoną papryczkę, ucierać dalej. Pod koniec dodać łyżkę oliwy.
Powstałą marynatą natrzeć mięso i odstawić na 24H do lodówki.
Wyjąć ok 1-2H przed smażeniem, żeby osiągnęło temperaturę pokojową.
Obsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym smalcu.
Cebulę obrać i pokroić w centymetrowe plastry. Ułożyć na dnie naczynia*, na to wyłożyć mięso, polać całość smalcem na którym się smażyło.
Gotować ok 6H w 85°C, potem 20 minut w 120°C do zredukowania sosu. Rozdzielić na włókna przy pomocy dwóch widelców.
Podawać można w keto bułkach, serowym taco, na sałacie, "obiadowo" z frytkami z selera i surówką. Jest dużo możliwości :) * taką wieprzowinę możecie przygotować w multicookerze (jak ja), albo szybkowarze, wolnowarze czy piekarniku w naczyniu żaroodpornym
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw <- na instastory krok po kroku :)
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
@chixi: ale to się fajnie trzyma w ręku. Człowiek czuje się jak wolverine ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. masz na myśli gotowanie na kuchence (gazowej/indukcyjnej) czy to taki skrót myślowy tylko i naczynie było przykryte i wsadzone do piekarnika?
2. podałaś temperatury i czasy "gotowania" aż sos sie zredukuje - ale z czego ten sos? Nie widze instrukcji zeby całość zalać wodą, zastanawiam się z czego ma ten sos powstać. Z tych 20g roztopionego smalcu?
2 mięso ma w sobie dużo wody, stąd ten sos :)