Wpis z mikrobloga

@Jolly_Roger: no to akurat bardzo smutna historia która może się skończyć nawet śmiercią samego kochanka, dla mnie zawsze 1 ponad 2, ale przez specyficzną walkę ciężko ma zachęcić nowych odbiorców
  • Odpowiedz
@Mnichuy: Jedynka swoim klimatem zamiata nie tylko dwójkę, ale również trójkę. Co mnie przestarzały sysystem walki, jeśli każdy akt w tej grze posiada swój niesamowity nastrój i genialną muzykę? Pozatym jest więcej animacji podczas walki niż w trójce :D
  • Odpowiedz
@Mnichuy: No trójka to dużoo większa i bardziej rozbudowana gra. Ze świetnymi zadaniami pobocznymi i bohaterami. Modele postaci i mimika to już zupełnie inna liga Ale pod względem nastroju, po mojemu jedynka jest niedościgniona. Wystarczy porównać Wyzime z Novigradem. Niby miasto z trójki takie wielkie, ale nie umywa się pod względem atmosfery do tego jedynki. Kolejny przykład. Samo udźwiękowienie. Jedyne co pamiętam z trójki podczas eksploracji to: non stop wiejący
  • Odpowiedz
@Czarendzer: Nie no do tego nie trzeba mnie przekonywać i gdyby nie to że jeszcze do trójki doszły jeszcze świetne DLC czego niestety nie miał W1, to jednak ciężko powiedzieć że to jedynka ma prym xD
Chociaż miasto jako że skupiało się głównie na jednym Wyzima wyszło bardzo dobrze, obsrane ulice, biedne, wszystko ponure takie są przecież klimaty. W W3 musieli się skupiać na wielu miejscach przez co są trochę
  • Odpowiedz
@Czarendzer: Już ten obrazek przedstawiający Jaskra z południcą/północnicą ma więcej klimatu od trójki xD Redzi chyba się zorientowali o co cho, i dlatego w Krwi i Winie było tyle nawiązań do sagi, plus potwory z jedynki. Szkoda że cała gra tak nie wyglądała. Velen jako lokalizacja w grze to nieporozumienie, już 100 razy mniejsze bagna były lepsze. Szkoda że był taki potencjał...
  • Odpowiedz
@Stryjekmod: Dokładnie. Widać było że chcieli w trójce nieco powrócić do klimatów jedynki.. No ale kopiowanie głównego motywu muzycznego z W1 gdzie tylko się da, to nie wszystko XD (chociaż duży plus za malowidła w karczmach i sporo pól) Velen zapowiadało się na mega klimatyczną lokację, a każda wioska niemal identyczna (chyba tylko dwie się wyróżniają jakoś. Ta obok Keiry i ta z wiatrakiem na wzgórzu) tak samo jak lasy..
  • Odpowiedz