Wpis z mikrobloga

róbcie tak dalej, a Trzaskowski będzie miał 90 proc. poparcia( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Grandek: Wziąłby sobie Korwina do ekipy to by od razu nie miał takiego problemu. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Grandek: cóż Warszawa to najbardziej liberalne miasto w Polsce, gdyby ten swój program realizował choćby w Białymstoku, Lublinie czy Rzeszowie już tak wysokim poparciem by się nie cieszył
  • Odpowiedz
Nie minął nawet 1 rok z 5 lat i już wiesz, że ma problem ze spełnieniem obietnic wyborczych?

@chanelzeg: no wiem, bo ja jestem żywotnie zainteresowany problemem żłobków i ta obietnica spełniona nie jest - darmowe żłobki dla wszystkich miały być od 2019, teraz podobno będą od września 2019 ale wiadomo, że dla wszystkich nie starczy miejsc.

Obietnicę dotyczące rozbudowy metra pominę milczeniem, bo to już była czysta fantastyka od
  • Odpowiedz
ale wiadomo, że dla wszystkich nie starczy miejsc.

@Ogar_Ogar: Skąd wiadomo, że nie starczy? Są już jakieś dane, że więcej chętnych niż miejsc?

Obietnicę dotyczące rozbudowy metra pominę milczeniem, bo to już była czysta fantastyka od początku.

@Ogar_Ogar: Tzn jaka była obietnica na dzień dzisiejszy a jaki jest stan na dzień dzisiejszy?
  • Odpowiedz
Skąd wiadomo, że nie starczy? Są już jakieś dane, że więcej chętnych niż miejsc?

@chanelzeg: tak - a w systemie nie ma osób otrzymujących bon żłobkowy bo one na liście chętnych pojawią się dopiero 1 września.

Tzn jaka była obietnica na dzień dzisiejszy a jaki jest stan na dzień dzisiejszy?

rozpoczęcie budowy III do końca kadencji linii metra w momencie gdy w ogóle nie ma jakiekolwiek dokumentacji to był żart
  • Odpowiedz
@Ogar_Ogar:

tak - a w systemie nie ma osób otrzymujących bon żłobkowy bo one na liście chętnych pojawią się dopiero 1 września.

Na stronach miasta czytam coś innego. Będzie miejsce wżłobku publicznym lub dopłata (taka jak dostaje się w żłobku publicznym) dla dzieciw żłobkach prywatnych. Kilka razy jest powtórzone, że dla wszystkich dzieci. Długo nie będziemy czekać, za dosłownie kilka dni się okaże kto kłamie, czy TVP czy Miasto Warszawa.

rozpoczęcie budowy III do końca kadencji linii metra w momencie gdy w ogóle nie ma jakiekolwiek dokumentacji to był żart od samego początku. No chyba, że w międzyczasie nastąpi zmiana przepisów i Trzaskowski nie zamierza występować o dofinansowanie unijne to może jest
  • Odpowiedz