Wpis z mikrobloga

@technic: ja ostatnio 17 letniego brata zabrałem na ryby, gdzie rzeczywiście połapaliśmy dwukilowe karpiki to mu się spodobało. Ale jedyna opcja jaką widzę, to znaleźć mu zajawkę żeby przestał o tym myśleć i zajął się też czymś innym zamiast kompem ;/
  • Odpowiedz
@technic jako człowiek wyjątkowo uparty a równocześnie mający kiedyś taki sam problem (nałogowe granie) mówię że bez pomocy specjalisty prawdopodobnie się nie obejdzie a pewnie zwiększy tylko napięcie między nim a rodzicami. Oczywiście jest jeszcze szansa że sam z tego wyjdzie, ale nie liczyłbym na to i po prostu poszedł do kogoś kto się na tym zna.
  • Odpowiedz
@technic: Judo to fantastyczna opcja. Ale pamiętaj, że może się jedna opcja nie spodobać, więc szukaj następnej. Tak czy siak, coś się znajdzie i ja jestem wdzięczna rodzicom za ich konsekwencję :)
  • Odpowiedz
@technic: Ja nie, ja byłam przeciwieństwem lenia. Miałam 4 różne zajęcia dodatkowe, bardzo dobre oceny, a do tego gotowałam i sprzątałam dom od 8 roku życia :D Dlatego napisałam, że częściowo można tak powiedzieć.
  • Odpowiedz