Aktywne Wpisy
Castellano +792
Odcinek Breaking Bad „Ozymandias” uznawany jest za najlepszy odcinek w historii telewizji i wciąż jako jedyny ma ocenę 10/10 na IMDB.
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013
Słowo "Ozymandias" jest znane z wiersza Percy'ego Shelleya opublikowanego w 1818 roku, w którym wizerunek posągu Ozymandiasza opisuje nieunikniony upadek wszystkich przywódców i imperiów, niezależnie od tego, jak potężni byli w swoich czasach. W serialu widzimy Waltera White'a upadającego na piasek, jak to miało miejsce w przypadku słynnego posągu. W 2013
nutsheell +12
murki, oficjalnie, oscamowaliście mnie
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
brzydka baba here, nie będę ukrywać, kolejną dobę z rzędu od niedzieli mam limit lajków, nie daję w prawo praktycznie tylko wtedy gdy nie spełniam oczekiwań wymienionych w opisie, np. tylko na stały układ, fwb, nie marnujmy swojego czasu, albo jakimś kompletnym Czadom dynamiczniakom, bo wiadomo, że to nie mój target
tak więc na 300 lajków przez 3 dni mam zaledwie 11 par
pisaliście przecież, że każda kobieta
To jest moja ulubiona wersja, pyszna, aromatyczna, z fajnym makro. Grunt to dojrzałe awokado, lekko miękkie ale o wciąż zielonym miąższu. Najlepiej te twarde zostawić na kilka dni w towarzystwie dojrzałych owoców, albo po prostu na parapecie.
1 awokado (140G)
2 duże ząbki czosnku
1/2 czerwonej cebuli (50G)
Chili
Kolendra (1-2 garści)
1 łyżka oliwy z oliwek
1-2 łyżeczki soku z limonki
Sól
Awokado rozgnieść widelcem, polać sokiem i oliwą. Dodać posiekaną cebulę, czosnek, chili i kolendrę. Solidnie posolić i wymieszać
MAKRO: 361kcal 4B 32T 12W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@kkk240 polecam, jest trzy tysiące razy lepszy niż jakikolwiek kupiony
parę razy robiłem bo lubie awokado ale nienawidzę kolendry więc zawsze ją wyrzucałem z przepisu :D
Najlepsze guakamole jest w PasiBusie :D
Ja odwrotnie, kolendrę uwielbiam w każdych ilościach :D w pasibusie jakoś nie jadłam ale nadrobię :)
Guacamole oryginalnie w Meksyku nie robi się z czosnkiem, a poza tym dodawanie do niego jakiegokolwiek tłuszczu (w twoim przypadku oliwy) to nieporozumienie :)
Co do oliwy to być może jest nieporozumieniem jeżeli nie jesteś na diecie wysokotłuszczowej i zgodność z oryginałem jest dla Ciebie ważniejsza niż to, żeby makro się zgadzało :)