Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Fritzowski: siatka w oponie nie wytrzymała. Częsty przypadek. Czasem jeszcze tworzy się balon z boku. Wszystko zależy w którym miejscu jest uszkodzona siatka.
  • Odpowiedz
@Winnie-The-Poo: Kiedyś przyjechał do mnie typ taki Janusz wymienić 2 opony ale mam ocenić czy ma lepsze z tylu czy z przodu, idę do fury a tam przód zjechany od środka a tył już wyglądał jak slicki, jak uszkadzał ze nie dwie a cztery musi wymienić i zbieżność to obrażony wsiadł w auto i pojechał gdzie indziej xD
  • Odpowiedz
tył już wyglądał jak slicki

@MistrzKoala: w 2016 zimą do mnie przyjechał koleś na takich. Miał je na napędzie, a że było trochę śniegu i mamy nachylenie przed bramą około 2%, to ledwo dał radę wjechać. Chyba powinno się takich zgłaszać.

A ogólnie w takich przypadkach jak OP zapostował, to najczęściej pada "Pan sprawdzi wyważenie, bo coś mi bije". Podnosimy samochód, kręcimy każdym kołem osobno i wychodzi, że któraś z
asd1asd - > tył już wyglądał jak slicki

@MistrzKoala: w 2016 zimą do mnie przyjech...

źródło: comment_v8eAGCQx6sfO5PtBtyiBUjJMCNOzyq9n.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: to jest rozwarstwienie wewnętrznej struktury/kordu/osnowy. Najczęściej powstaje ze starości, podczas jazdy na za niskim ciśnieniu lub przy jeździe z nadmiernym obciążeniem. Może też powstać, gdy samochód stoi za długo w jednym miejscu.
  • Odpowiedz