Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konradowski1995: Najłatwiej przez psychiatrę ( ) chyba że popytasz prywatnie na tagu, to może ktoś Ci odsprzeda ( ͡º ͜ʖ͡º) A tak już serio to musisz brać regularnie przez dłuższy czas, aby to miało jakiś większy sens :-)
  • Odpowiedz
@apdarw: Odstaw ten szajs. Brałem 10 lat. Robi taką siekę z mózgu, że już gorzej się nie da. Na koniec się zorientujesz, że nie masz żadnych emocji. NIC. ZERO. Poczytaj o poprawie stanu jelit i flory bakteryjnej. Bakterie -> Tryptofan - > metabolizm - > Serotonina. Od kilku lat bez SSRI. Samo zdrowie i wracanie do żywych.
  • Odpowiedz
@WOWMichal: Człowieku nie ma mowy, żebym brał to tyle czasu co Ty () Cały czas regularnie schodzę z dawki, jednocześnie "naprostowując" sobie życie. Od września zaczynam 125 mg.
  • Odpowiedz
Poczytaj o poprawie stanu jelit i flory bakteryjnej. Bakterie -> Tryptofan - > metabolizm - > Serotonina.

@WOWMichal: Tak swoją drogą to ciekawa rzecz, bo właśnie w lutym tego roku przeziębiłem się i lekarz przepisał mi antybiotyk. Dodatkowo wykupiłem także jakiś probiotyk, właśnie w celu ochrony zdrowej flory bakteryjnej. Co najlepsze... czułem się wtedy jak młody bóg. Maksimum energii, cały dzień pobudzony... no mogłem góry przenosić. Z początku myślałem, że
  • Odpowiedz
Bakterie w jelitach są odpowiedzialne za metabolizm serotoniny. Nie bez powodu o jelitach się mówi "drugi mózg".
Nie pamiętam dokłądnie, ale Lactobacilus Rhamnosus, są chyba nawet na tę okoliczność bardzo dobrze przebadane. Przypomnij sobie czy za dzieciaka brałeś dużo antybiotyków. Ja brałem zawsze, na każdą chorobę. Tak mi przypisywał lekarz. Nigdy nie naciskali żeby brać probiotyki. Dopiero od jakiegoś czasu to robią. Od kilku lat biorę probiotyki codziennie.
  • Odpowiedz
@justguylol: A możesz sprecyzować co dokładnie masz na myśli? Czy etap tuż przed wizytą u psychiatry, czy początek dorosłości, czy dzieciństwo? Nie za bardzo chcę podawać cały swój życiorys ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Kureks Tylko daj temu szansę nawet jak początkowo nie będziesz czuł różnicy. Jak się będzie przeciągać, to dopiero wtedy poproś lekarza o zwiększenie dawki. Powodzenia w życiu ()
  • Odpowiedz
  • 1
@apdarw, zostałem przed tym uprzedzony, za trochę pierwsza wizyta kontrolna. Nie pierwszy mój raz z SSRI ale pierwszym razem się poddalem po tygodniu bo nie czułem różnicy (kilka lat temu), tym razem dam radę! Dzięki Mirku i również ( )
  • Odpowiedz
@apdarw: mi tam moje ssri nic nie pomogło, brałem kilka miesięcy :/ poza tym boję się skutków ubocznych w moim mózgu, bo te środki nie są super przebadanie, więc na razie staram się stosować środki konwencjonalne. Ale post zapisałem na przyszłość jakby co xd
  • Odpowiedz