Aktywne Wpisy
Ranger +541
Zwroty, po których wiesz, że osoba, która go wypowiedziała/napisała, jest upośledzona umysłowo.
Ja zacznę:
1. Uśmiechnięta Polska
#glupiewykopowezabawy #heheszki
Ja zacznę:
1. Uśmiechnięta Polska
#glupiewykopowezabawy #heheszki
WielkiNos +69
Te statystyki są przerażające. Największa porażka polskiego systemu edukacji. Przez dziesiątki lat zaniedbywany w szkołach problem, który wisi nad człowiekiem już do końca życia - przewrót w przód na wfie.
Na szczęście ten tutaj i Anna Lewandowska postanowili się tym zająć.
#wychowaniefizyczne #szkola #edukacja #bekazpodludzi #lewandowska
Na szczęście ten tutaj i Anna Lewandowska postanowili się tym zająć.
#wychowaniefizyczne #szkola #edukacja #bekazpodludzi #lewandowska
Ostatnio dostałem np zakoduj apkę z userami którzy piszą posty, a posty mają komentarze (ma być możliwość zarządzania postami i komentarzami).
Uzyj jsonplaceholder jako api.
Musi być: redux, react-router, react-thunk, jakiś UI kit
Loadery na komponentach jak czekasz na dane.
Walidacja na formularzach
Fajnie żeby były ale nie muszą być:
Testy
TypeScript
jakiś linter
(tutaj wireframe jak mają wyglądać te 4-5 widoków i wymagania do nich - że jakie buttony co robią itd)
Będziemy zwracać uwagę na:
obsługę błędów
wydajność kodu (tj performance)
reużywalność komponentów
...
I to wszystko nie znając widełek, ani tego czy są zainteresowani. Rzeczy które zrobić są dość proste ale żeby zrobić to wszystko i tak dopieścić to zajęłoby mi z 3 dni długiego siedzenia.
Dostałem też np skopiowanie bardziej skomplikowanego headera strony z nawigacją, loginem itd, tylko haczyk jest taki że ma być wszystko responsywne i działać na IE11, FF, Chrome i Edge. Ma być pixel perfect z PSD, trzeba powyciągać ikonki, ponakładać je na siebie itd.
WTF? Czy ktoś rzeczwyiście to robi?
#programowanie #programista15k
sam jestem raczej skłonny przygotować jakiś szablon projektu, tak by kandydat mógł "wypełnić" pewne części - czy
natomiast jeśli to jest oferta typu "jeśli nie dostanę, to taka szansa pewnie się nie powtórzy (albo nie
dzięki za głos rozsądku!
@Nicescroll: ja się raz spotkałem z tym że w ogóle dają ci zadanie przed jakimkolwiek telefonicznym prescreenem 30 minut czy czymkolwiek xD robi tak Netguru. tłumaczą się że mają jedne z największych ilości przysyłanych CV w branży i dlatego ¯\_(ツ)_/¯