Aktywne Wpisy

vieniasn +101
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

Niebadzsmokiem +353
We wczorajszej #debata podobało mi się podsumowanie katastru od 3 mieszkania przez #biejat, że tym co martwią się o mieszkania po babci przypominam, że babcie ma się dwie, a nie dwanaście.
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Jeśli chce dorobić i taniej kupić, drożej sprzedać w Polsce ( ͡º ͜ʖ͡º) powiedzmy że obrót miesięczny max 1000pln to co muszę zrobić żeby było to legalne i żaden urząd się nie doczepił?
#aliexpress #firma #przedsiebiorczosc #ksiegowosc #podatki #prawo #import
@Czarzy
Pracuje na etacie, a tu po prostu chciałam dorobić do domowego budżetu, takie moje małe hobby (。◕‿‿◕。)
Jeśli chodzi o VAT to mówimy tylko o zarejestrowanej działalności.
Poza tym @Czarzy ma rację. W związku z:
Więc myślę że jednak się opłaca..
Tylko właśnie chciałabym żeby było wszystko zgodnie z prawem..
@Ghuleh: nie da się żeby przy 1k obrotu opłacało się
@Ghuleh: @Verbatino: ta ustawa nie zwalnia z innych przepisów, np. nie możesz sprzedawać alkoholu bez koncesji, tak samo nie mozesz legalnie importowac bez numeru eori, bdo itd.