Właśnie wróbelek walnął dosyć mocno w moje okno na balkonie. Stoi w miejscu już od 10 minut. Pozwoliłem sobie też rozsypać trochę słonecznika i postawić obok niego talerz z wodą. Jakieś pomysły co można w tej sytuacji zrobić? Czy po prostu czekać? #pytanie #corobic #ptaki
@mk737: tylko czekać, niestety ale często ptaki się w ten sposób zabijają. Nie potrzeba mu ani jedzenia ani wody, tylko czasu. Jak do rana nie dojdzie to raczej po nim.
@mk737: czasem ptaki, które uderzą w okno zapadają w śpiączkę (・へ・) oglądałam filmik, na którym typek takiego "śpiącego" ptaszka przechowywał w inkubatorze (w ciepełku) i po prostu czekał. PS obudził się i żył dalej
@mk737 zgłoś kolizję na szklanepulapki.pl :) tam mają rejestr takich zdarzeń, to jest bardzo istotne. No i przy okazji możesz się dowiedzieć jak skutecznie zabezpieczyć okna (。◕‿‿◕。)
@gaaraddz: mi kiedyś wrona zleciała z drzewa rozpostarła skrzydła i nagle jeb w moją wielką panoramiczną szybę autobusu. Trup na miejscu ale odbicie iście Anielskie a że moja linia to taka bazarowa po Warszawie była to pełno starych babć. Ptak zostawił z kurzu i tłustych piór ślad jak odbicie Anioła na szybie i się zaczęło po 8 rano gdy geriatra ruszyła na bazary. Noż #!$%@? mać najgorszy dzień mojego życia!!! autobus
#pytanie #corobic #ptaki
Komentarz usunięty przez autora
PS obudził się i żył dalej