Aktywne Wpisy
bomba4 +68
To może być duży game changer na rynku. Oby tylko Tusk nie tupnął nogą i tego nie zablokował
#ekonomia #gospodarka #korposwiat #pracbaza
#ekonomia #gospodarka #korposwiat #pracbaza
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#motoryzacja #samochody
@CinuLNS: Fulda SportControl 2 lub Uniroyal Rainsport 3. Z czego Fulda cichsza, żywotniejsza i bardziej ekonomiczna. Uniroyal ma fajny bieżnik i super zachowuje się na mokrym.
Mam te Nokiany i jest prawie identycznie jak na ContiSportContact 5, prawie bo Powerproof lepiej klei na mokrym a Conti na suchym.
@NyanNyan: Znając życie i tak pewnie ich nie dojadę do zmiany auta ;) "Krócej" to znaczy ile? 30-40-50kkm?
@unimog: A jak tam z przyczepnością? Czym jeździsz? Ja mam ze sobą prawie 2 tony do wyhamowania, więc wiesz :D
@Kollet: Co znaczy, że nie działają? Opona nie klei, rozpada się czy co? Nie będę zagłębiał się w jakieś cudowne technologie -
Wg karty specyfikacji Uniroyal ma 72db, a Fulda 68db (przy czym 3db to dwukrotnie głośniej)
@img99x: Ale wiesz, że te 3dB mają odniesienie do mocy? Dla ludzkiego ucha, aby dźwięk był odbierany jako 2x głośniejszy, moc musi wzrosnąć o 10dB. Popatrz na wykres z badań audiometrycznych (picrel) - skala nie jest co 3dB, ale co 10dB. Nie bez
@AndrzejBreivik: pływanie zależy też od wersji opony, rozmiaru i auta na jakim jest założone. Nie poczułem tego efektu z prędkościami pow. 160
Tak czy owak, zmierzałem do tego, żeby nie kierować się konkretnie głośnością (jak huczą, to co innego), mowa o cyferkach, tylko tym, jak się auto na danych gumach prowadzi.
@CinuLNS: 225/45/17 ma C i są tańsze ;) Między Klasą A i G jest 7,5% w zużyciu paliwa
Właśnie 225/45/17 może mi się nie zmieścić albo być bardzo na styk :D Dorzuciłem szersze felgi z większym ET i trzeba kombinować ¯\_(ツ)_/¯