Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
1. Badz mno
2. Skoncz studia
3. Pol roku szukaj pracy w zawodzie i slychaj jak matka drze ryja ze siedzisz w domu
3. Znajdujesz w koncu wymazona prace i place
4. Podpisujesz list intencyjny i idziesz na badania
5. Na badaniach okazuje sie ze c---a nie mozesz pracowac w zawodzie ktorego uczyles sie j----e 4 lata i raczej nigdy nie bedziesz mogl bo masz z-----e oczy ktore nie pozwalaja ci wg prawa wykonywac obowiazkow
6. Zalam sie bo rok temu u okulisty wszytsko bylo ok
7. Dociera do cb ze straciles okazje zycia...
8. Idziesz do firmy i mowisz o sytuacji
9. Czekasz na decyzje z niecierpliwoscia i nie wiesz co do k---y ze soba zrobic
11. Zmarnowales swoje zycie na cos co cie interesuje ale nie mozesz tego robic....

()

Moze kilku z was wie ale studiowalem Automatyke i Robotyke najbardziej z-----y kierunek na polibudach. A no i nie moze jeszcze kozystac z broni palnej i innych fajnych rzeczy ()

#truestory #smutnazaba #smutek #pracbaza #depresja
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Abriam: mam pod sobą całe działy robotyków i automatyków. Niektórzy ślepi jak krety, więc coś mi tu bzdury wypisujesz... Poza tym ta praca nie kończy się na prowadzeniu paleciakiem czy staniu na podeście ruchomym. To branża tak rozległa, że nic nie zmarnowałeś. Przestać się po prostu użalać i znajdywać wymówki.
  • Odpowiedz
@Abriam: dobra Mirek, trafiłeś w mojego konika. Po pierwsze lekarz medycyny pracy nie prowadzi ewidencji kandydatów do pracy, możesz iść do każdego lekarza w mieście, któryś Cię dopuści. Sprawdź, gdzie badania robi jakaś duża agencja pracy, takie placówki zazwyczaj lecą po lebkach. Okuliste potrzebujesz do pracy na wysokości, na wózkach jezdniowych, podnośnikach i przy wirujacych częściach maszyn. Pracodawca może to wykreslic że skierowania i też przejdziesz, ale musisz się dogadać,
  • Odpowiedz