Wpis z mikrobloga

@yeruvoci: Robię przesiadkę z Atoma do darmowego VS Code 2019.
Ogólnie na co dzień piszę kod w PHP.
Czy to narzędzie jest upośledzone, czy ja nie potrafię z niego korzystać.
Praktycznie zerowe wsparcie składni, wtyczek praktycznie zero.
Jak żyć?
#programowanie #vscode #php
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yeruvoci: weź nie dziaduj i kup phpstorma (albo kombinuj z darmowymi eap). Wsparcie php kopie tyłek i nie bierze jeńców, do tego masz cały stack JS, css i html. To się spłaca w ciągu kilku godzin pracy... o ile nie jednej.
  • Odpowiedz
@yeruvoci: polecam phpstorma. Nawet uzywajac na defaultowym configu nie bedziesz chcial niczego innego.
wsparcie do webowych jezykow js, css html, do vue.js

w php na pewno wspiero syntax zenda.

do tego wsparcie vagranta, composera, konsola ssh do virtualek vagrantowych z automatu. wsparcie do db( tutaj akurat wole heidi lub sql workbench) wbudowana obsluga gita, milion możliwość konfiguracji. ostatnio dodali tez statyczna analize kodu w locie
  • Odpowiedz
@mariecziek: @Hipodups: przecież można korzystać normalnie z prywatnej licencji do zastosowań komercyjnych i odliczać wydatek na nią z podatków..... dopóki nie jesteś spółką to nie powinno być żadnego problemu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jurigag: no ja na JDG kupowałem rok temu licencję w promocji za 40euro. Teraz będę chyba prywatnie kupował, bo prowadzę działalność w innym kraju i nie opłaca mi się wrzucać to w koszta.
Z drugiej strony roczna licencja na PhPStorm, to jakieś 6h pracy, nie opłaca się cebulic
  • Odpowiedz