Aktywne Wpisy

MikSob1985 +127
Jak ten czas leci 🚀
14 lat temu ukończyłem Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku 👨🎓 , która w tym roku obchodzi 30-lecie powstania 🎂
Dobrego dnia 👋
#gdansk
14 lat temu ukończyłem Wyższą Szkołę Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku 👨🎓 , która w tym roku obchodzi 30-lecie powstania 🎂
Dobrego dnia 👋
#gdansk
źródło: 1000113597
Pobierz
ercee +187
#gielda Przez kompulsywne łapanie noży wylądowałem załadowany połową portfela w biuro podróży, w środku wojny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

źródło: comment_0DQHVX9Uxuv7o6jkY6Q5g2YeUL2Q5M31.jpg
Pobierz( Zakładając że byłby to jego jedyny cel ).
źródło: comment_24mp0UindCX7adnO5W5liRfkg0qG4uVK.jpg
Pobierz@OPcodeRTI: Oczywiście, że nie masz racji. Taki sam status ma Japonia, Szwajcaria i bodajże Australia ale tu sobie głowy nie dam uciąć. Mówimy oczywiście o płatności krypto a nie spekulacji.
https://bitcoin.pl/niemcy-nie-opodatkuja-platnosci-dokonywanych-za-pomoca-bitcoinow/
Przekazujesz BTC, które jest natychmiast sprzedawane przez np taki inpay i odbiorcy jest przekazywany PLN.
Więc nie ma tu barteru.
Płacisz BTC, które musi zostać natychmiast zamienione ( sprzedane ) na dolary. Od tego należy się podatek od zysku kapitałowego, jeżeli taki wystąpił.
Nie do końca rozumiem jak można to zrobić inaczej.
Kiedyś niemiecki komik, mieszkający w Polsce, powiedział jaka jest różnica w podejściu ludzi w Polsce i w Niemczech. Podał taki przykład.
Wyobraźmy sobie kolejkę do apteki, która wychodzi na zewnątrz. Zaczyna padać deszcz.
W Polsce ludzie ustawią kolejkę zawijającą się,