Aktywne Wpisy
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, stało się, straciłem pracę przez AI. Wybaczcie, że chaotycznie, ale bardzo spanikowany jestem.
Jestem juniorem z 3 latami doświadczenia w pierwszym małym korpo. Do tej pory było nas zasadniczo trzech, dwóch juniorów i jeden senior. Ale z czasem zaczęto wprowadzać AI (dostaliśmy subskrypcje OpenAI i Gemini), a teraz dowiedziałem się, że w nowym roku mogę już sobie szukać pracy... zwolnili nas obu (juniorów).
Próbowałem
Mirki, stało się, straciłem pracę przez AI. Wybaczcie, że chaotycznie, ale bardzo spanikowany jestem.
Jestem juniorem z 3 latami doświadczenia w pierwszym małym korpo. Do tej pory było nas zasadniczo trzech, dwóch juniorów i jeden senior. Ale z czasem zaczęto wprowadzać AI (dostaliśmy subskrypcje OpenAI i Gemini), a teraz dowiedziałem się, że w nowym roku mogę już sobie szukać pracy... zwolnili nas obu (juniorów).
Próbowałem
wfyokyga +93
Tak drogie dzieci wygląda szczyt bańki na wynajmie. Droga chata w nowym budownictwie, przypuszczam że metraż to 60-70m2 cena to minimum bańka + ok. 200k wykończenie. Miniratka to wyjdzie z 8k minimum. Pokój 10m2 przyjmując minimalny czynsz 1500+350=1850. Kto pójdzie na pokój gdzie nie rozprostuje nóg i będzie mieszkać z 3 innymi osobami? Po co do mieszkania wzięte 2 miejsca parkingowe jeśli najemcami mają być studenty dojeni już na 2k czynszu? No i to spóźnienie oddania mieszkania tuż po sezonie na wynajem studencki. Dostępność cały czas bo pewnie chętnych nie ma zbyt wielu. My się tu śmiejemy z baranów z kursów muby kidla a tu ludzie pakowali się w ten biznes grubym hajsem nie mając nawet wiedzy którą mamy tu na tagu. Mam tylko nadzieję, że Pani Ewa nie wzięła na to mieszkanie kredytu...
https://www.olx.pl/d/oferta/wynajem-pokoi-w-nowym-mieszkaniu-dla-studentow-CID3-ID12deSO.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=5
To już wolałbym w akademiku mieszkać (podobmo w Krk są miejsca jeszcze)
@mickpl: w tej narracji nie klei się jedno, wtedy ludzie mieli rekordowo niską zdolność kredytową i był duży zastój w kredytach
@hub_bub: oczywiście, że masz rację. Podstawowa zasada to nie słuchać asów z tego tagu, poziom odklejenia jest absurdalny.
wydaje im się, że mają jakąś wiedze ale to nie prawda, mają zaś pełne zasoby frustracji nie wiem chyba z biedy albo ze swojego niepowodzenia w życiu.
takiej ilości bzdurnych teorii to nigdzie indziej na wykopie nie ma.
Zaraz
Bardzo intymnie ;D
Myślałem, że ten patent w oknie stosuje się tylko w kuchniach.