Wpis z mikrobloga

Tak ku przestrodze, gdyby ktoś kiedyś wpadł na genialny pomysł jazdy na quadzie po pijaku - żeby miał ten obraz w pamięci. Chłopak ledwie zaczął trzecią dekadę życia, młody, energiczny. I ta jedna chwila, ta krótka decyzja sprawiła, że już nigdy nie stanie na własnych nogach.
#medycyna #999
semperfidelis - Tak ku przestrodze, gdyby ktoś kiedyś wpadł na genialny pomysł jazdy ...

źródło: comment_LqTVlfAQSsQoqfOBTWbFgCczKgmm984P.jpg

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Deadlyo: niesamowity jest poziom empatii, współczucia, dystansu i wszelkich ludzkich cech w Polakach robakach. Mam nadzieję, że nie należysz do grupy, która narzeka na jakość życia społeczno politycznego w Polsce, ponieważ z dumą i sporym poparciem tworzysz trzon wszystkiego co nazywamy delikatnie cebulactwem.
  • Odpowiedz
  • 2
@Dutch Nie znamy szczegółów, policja też nie. Rodzina też nie, a sam zainteresowany był, delikatnie mówiąc, oszołomiony całą sytuacją. Dopiero na bloku operacyjnym po około 5 godzinach dotarło do niego, że od teraz będzie oglądał świat z pozycji siedzącej.
Informacja od ZRM -wypadek podczas jazdy na quadzie. Rana na plecach wskazywałaby, że na coś się nadział.
  • Odpowiedz
  • 16
@KrolWlosowzNosa Dla większości tutaj świat jest zero-jedynkowy. Oni nigdy nie zrobili nic głupiego, lewak to pedał, a prawak to nazista. Arab to kozojebca, M----n to złodziej, a Polak pijak. Tak im prościej żyć, tylko później dochodzi do konfrontacji że swiatem zewnętrznym i mamy wysyp "przegrywow", i depresyjnych wpisów.
  • Odpowiedz
@semperfidelis: to niestety prawda.. Brak wzorców, brak dystansu, rozmycie wszelkiej wartości, wiara we wszystko tylko nie w siebie, to składowa problemów tutejszej, a może i całej młodzieży. Aaa, no i kasa, kasa, kasa iiii kasa, jako jeden jedyny nadrzędny cel. Warto mieć dla nich dużo współczucia, bo irytacja nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: Ale powiedz mi tak szczerze kogo mam żałować?
Kto pił a-----l?
Kto wsiadł na tą maszynę i kto szarżował?

Tragedia, no mówi się trudno, ale selekcja naturalna wybiera najmniej dostosowane osobniki, te najsłabsze odpadają i nie tylko fizycznie ale i psychicznie.
Ubolewam bo życie zmarnowane ale zadaj sobie pytanie kto jest za
  • Odpowiedz
@Deadlyo: cóż, niewiele można tu napisać, można jedynie zapytać gdzie przebiega Twoja granicą współczucia i empatii, jedno p--o i wywrotka w wannie, to jeszcze ok, czy już selekcja naturalna?

Ja nie bronie tego człowieka, jest mi bardzo przykro ze względu na to co go spotkało i trudno mi zakceptować postawę w rodzaju 'zasłużył'. Popełnil błąd, zrobił głupią rzecz jaką ty, ja, pani Kasia i kogo tam jeszcze zawezwiesz, popełenia bardzo
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: Możliwe, że masz rację.
Ale jestem typem logika, dla mnie uczucia są rzeczą drugorzędną, liczy się to co było i jak to wygląda.
A uczucia innych są mniej ważnie niż okazanie prawdy.

Moją granicą jest to, kto jest winny swojego losu, jeżeli ktoś by mu to zrobił, to byłbym po jego stronie, stałbym po stronie współczucia.
Jednak On zrobił to sobie sam, jest dorosły, ma mózg, jego użycie
  • Odpowiedz
@Deadlyo: Problem jest właśnie taki, że działania ludzi wymykają się logice. Zawsze są względne. To co dla Ciebie jest niespójne, nierozsądne, nielogiczne dla kogoś innego może być jedynym wyjściem, bo: sytuacja, bo otoczenie, bo wychowanie, bo emocja, bo, bo, bo...

Bardzo dobrze, że jesteś rozsądny, ale warto zostawić trochę miejsca na ZYCIE. Ciągłym analizowaniem łatwo się zmęczyc, a i tak zawsze będzie ono zaburzone projekcją i "chciwością" Twojego umysłu. Tym
  • Odpowiedz