Wpis z mikrobloga

@LajfIsBjutiful Jakbym szlyszal kolezke, ze nie warto miec pieniedzy, bo jak sie ma hajs to po jawiajasie problemy ze trzebaplanowac wydatki, a i tao na nic nie starcza, a squrwol nigdy czynszu w terminie nie oplacil. To ja sie dogadalem z wlascicielka mieszkania jak sie wyprowadzalem, ze to co juz zaplacilem przejdzie na jego konto, a on mi dal i tak 1/4 miesoecznego czynszu. Po miesiacu dzwoni czy nie mam mu
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Haha miałem to samo. Moi dziadkowie są mistrzami oszczędzania, lepiej nie wydawać na nic pieniędzy tylko trzymać. Do tego po takim "hojnym" prezencie na mikołajki gdy zapytałem po nowym roku o 20zł na kino walili tekst "przecież niedawno dostałeś 50zł, już wydałeś? nie możesz tak wydawać od razu pieniędzy, trzeba oszczędzać" XD
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: Czasem jest to częściowo prawda, jako gówniarz chodząc nocami po różnych nie do końca bezpiecznych dzielnicach będąc golodupcem, fakt że najwyżej obskocze w------l ale niczego mi nie zabiorą, bo nic nie mam dodawał mi otuchy. Podobnie na jakichś wyjazdach, wycieczkach robię do tej pory. No ale w takim codziennym, dorosłym życiu to faktycznie xD
  • Odpowiedz