Wpis z mikrobloga

Dla dziecka do 2 roku życia też w sumie ma niewielkie znaczenie

@Shatter: Dokładnie. Z tym że ten wiek może być znacznie późniejszy. Znacznie. I generalnie jestem w 100% za wolnością. Jeśli ktoś koniecznie zechce abortować drugiego człowieka - niech to czyni! (I niech go nie deprymuje strach, że abortowany może się bronić). Najważniejsze to żyć w zgodzie z samym sobą. Z tym że: odpowiedzialność za własne czyny jest obowiązkowa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@PreczzGlowna:

Test lustra przechodzą dzieci w mniej więcej 18 miesiącu po urodzeniu.

Test lustra nie jest jedynym wyznacznikiem rozwoju samoświadomości, ta zaczyna się jeszcze wcześniej. To tak na marginesie.
  • Odpowiedz
czy rozpierdzielone po wszechświecie atomy też mam traktować jakby miały ludzkie prawa jeśli ktoś mi udowodni, że to właśnie z nich powstanie kiedyś dorosły człowiek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@kinlej: Nawet w stanach głębokiej śpiączki nie można wykluczyć, że do mózgu nie docierają bodźce, pomimo tego, że ich odbiór nie jest komunikowany. Natomiast w przypadku płodów na wczesnym etapie rozwoju układ nerwowy jest zbyt słabo rozwinięty by odczuwać ból nawet potencjalnie. Oczywiście kolejne lata badań mogą zweryfikować dotychczasowy stan wiedzy.

@trololo55: Pytasz, czy jako płód bym chciał?

@Soojin21: Ty to lepiej odpowiadaj na priv (
  • Odpowiedz
Nie było cie przez kilkadziesiąt tysięcy lat od czasu istnienia ludzi na ziemi, a przeszkadza ci że nie będzie cie dodatkowe 40lat w 2000r?

Iście pokraczna logika ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz