Aktywne Wpisy

Sriracha +279
Zwycięstwo!!!!!
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
źródło: IMG_20250309_133202842
Pobierz
jmuhha +13
Mój mąż miał wczoraj imprezę integracyjną z pracy. Mówił, że wróci wcześnie, ale wrócił o 2 w nocy i powiedział, że była słaba muzyka, więc zwinął się z koleżanką i pojechali sobie na miasto do klubu potańczyć. Nie znam tej koleżanki, ale odkąd tam pracuje, wiem, że ma z nią dobry kontakt – często ze sobą piszą, wysyłają sobie memy itp. Nigdy nie zaglądałam mu w wiadomości, więc nie wiem, o czym

Czekam na lawetę .
350km od domu. 350 km do celu. ¯_(ツ)/¯
Seat Ibiza 2011 1.6 TDI (141tys.km przebiegu) w 2016 już jebnął jeden wtrysk, identyczne objawy. Naprawa (nowy wtrysk) adaptacją programowanie i robocizna + nowy wtrysk =1800zl.
Kończy się moja wiara w diesle. ¯_(ツ)/¯
#motoryzacja #samochody
źródło: comment_rsUZiZ3aqr0byyHXLhksX5xuxqEYFsaU.jpg
Pobierz@Zielony34: xD. Załóżmy że szukam auta maksymalnie 10 letniego. Jeżeli chciałbym benzynę MPI to dużą część popularnych marek muszę odrzucić już na wstępie bo taki VAG nie oferuje niczego oprócz FSI/TFSI/TSI.
Z takimi założeniami to zostaną mi 3-4 silniki montowane w kilku modelach na krzyż. Powodzenia z jeżdżeniem po
@panczekolady a dlaczego 3-4 silniki na krzyż? Wyżej podawałem przykłady samochodów
Nie wiem gdzie
Są silniki 2.0Tce, są 1.2Tce 100KM jadące lepiej, niż 1.5Dci. wystarczy odrobina wysiłku
@Zielony34: Co ten przykład wnosi skoro wymienione benzyny są droższe nawet o 12k? Ty tu coś o wchodzeniu na minę piszesz? Z dieslem nie masz chyba większej styczności, bo za 800 zł z każdego wyciągniesz co najmniej 20 KM więcej. Licząc całościowo to ta twoja benzyna nie dość, że jedzie tempem malucha to jeszcze żeby zwróciła się całościowa różnica ceny
Komentarz usunięty przez moderatora
Spokojnie kolego, nie musisz od razu obrażać dyskutantów, jak przełączysz z LPG na benzynę to może będzie trochę więcej mocy na sprawniejsze poruszanie się i mniej irytacji ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
1. Co mi z faktu, że 135KM wolnossące w lagunie "ciągnie" do 5000 obrotów? Ja, podobnie jak większość ludzi, nie potrzebuje auta, które musi wyć, aby dało się
@panczekolady: ja nie jestem fanatykiem, tylko ty jesteś analfabetą. Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem i przeczytał wszystkie moje wypowiedzi, to nie wypisywałbyś takich pierdół. Mnie nie zaskakuje twój poziom głupoty.
Udałem się do warsztatu, podpięto pod kompa, zczytano błąd na cylindrze nr 1 i go skasowano.
Samochód odpala i normalnie jeździ. Nic nie naprawiane. Albo wtrysk zdycha albo fiksuje albo coś z elektryką.
Wracam do domu na kredyt, może dojadę może nie.
Udałem się do warsztatu, podpięto pod kompa, zczytano błąd na cylindrze nr 1 i go skasowano.
Samochód odpala i normalnie jeździ. Nic nie naprawiane. Albo wtrysk zdycha albo fiksuje albo coś z elektryką.
Wracam do domu na kredyt, może dojadę może nie.
Będę pisać jak się doturlam, czy to na swoich kołach czy lawetą.
Postój w MOP 30min, odpięcie klemy od Aku i wróciło do normy. Resztę przejechał bez awarii i bez resetu.
Jeśli to EGR za 800 zł to i tak będę happy bo wtrysk to 1800 zł ¯_(ツ)_/¯