Wpis z mikrobloga

@ImInLoveWithTheCoco: kolejne gówno.
Marketingowo powiedzieć komuś, że jesteś tłusty bo za dużo #!$%@? brzmi zbyt banalnie. A jak się wymyśla jakieś cuda i inne smoki to ludzie słuchają wpatrzeni jak w obrazek, w amoku, jak prawdę objawiona. I oczywiście insulina tuczy, a tłuszcze można #!$%@? pod korek.
  • Odpowiedz
@ImInLoveWithTheCoco: Ameryki z low carbem nie odkrył - mała ilość węgli sama w sobie daje mało wody w organizmie.

No i jest tu oczywiście atak na weganizm - to akurat fajna manipulacja bo wynik byłby podobny jakby dał tam eksperyment ze zwykłym, codziennym żarciem. No ale jazda po weganizmie jest na czasie...
  • Odpowiedz
@josedra52: Akurat weganizm wymaga jeżdżenia. Kiedyś dawno temu, jak byle kto trzymał krowę, przed epidemią "szalonych krów", wołowina była tania jak barszcz. Później z jednej strony po epidemii ludzie nie wznowili hodowli, a byle rolnik przestawał trzymać krowy i byki bo "wstyd przed sąsiadami". Od tamtej pory wołowina stawała towarem półluksusowym i tak jest do dziś. Pomijając, że dziś karmią nas leżakami.
Jeśli choroba zwana weganizmem, wege ogólnie się rozniesie,
  • Odpowiedz
@Skogyr masz jakieś poparcie na temat swojej teorii? Cena wołowiny idzie w górę tylko dlatego z koszty produkcji i popyt na wołowine od lat wzrasta, zwłaszcza w Europie. W Polsce praktycznie większość produkcji wołowiny idzie na eksport to co masz w sklepach to praktycznie odpadki (głównie jest to mięso z krów mlecznych którego na zachoidze nikt nie chce) za które i tak się srogo płaci.
  • Odpowiedz