Aktywne Wpisy
sonklabart +10
#zwiazki #randkujzwykopem
Poznałam ostatnio faceta i trochę piszemy. Z ciekawości sprawdziłam kogo obserwuje na instagramie i przeszły mnie ciarki żenady xd Nawet nie wiem jak to opisać, bo to nawet nie są dziewczyny z bieliźnie tylko w jakiś skąpych ubraniach gdzie na większości zdjęć na głównym planie jest ich krocze. No i ogólnie wrzucają kontent w stylu "słodka idiotka". Ja wiem, że są różne upodobania ale później faceci
Poznałam ostatnio faceta i trochę piszemy. Z ciekawości sprawdziłam kogo obserwuje na instagramie i przeszły mnie ciarki żenady xd Nawet nie wiem jak to opisać, bo to nawet nie są dziewczyny z bieliźnie tylko w jakiś skąpych ubraniach gdzie na większości zdjęć na głównym planie jest ich krocze. No i ogólnie wrzucają kontent w stylu "słodka idiotka". Ja wiem, że są różne upodobania ale później faceci
chris3d +65
Jestem tak stary, że pamiętam, że Wykop z początku był polską kopią digg.com (nawet nazwa ta sama tylko po polsku)
#ciekawostki #wykop
#ciekawostki #wykop
https://wszczecinie.pl/aktualnosci,pierwsze_rondo_polturbinowe_w_szczecinie_juz_dziala_foto,id-32388.html?utm_source=wp&utm_medium=sg&utm_campaign=trendy
#szczecin #polskiedrogi #rondo
Moim zdaniem jest to słuszna koncepcja.
@trciacho: Wolałbym żeby nie wjeżdżał nawet z tłumaczeniem.
2. Kierujący pojazdem jest obowiązany zbliżyć się:
1) do prawej krawędzi jezdni - jeżeli zamierza skręcić w prawo;
Jakoś ten sam kierujący nie wpada na pomysł, aby na zwykłej wielopasmowej drodze skręcać w prawo z lewego pasa, natomiast wjedzie taki na rondo i jest jakiś zakręcony
Coś tu jest nie tak z tym malowaniem. Zjazd powinien być możliwy z dwóch pasów a nie z jednego rozgałęziającego się na dwa.
@radziol88 rondo nazywa się półturbinowym ponieważ pas wjazdowy nie określa pasa wyjazdowego.
Przeczytaj co napisałem.
@virtroy: w jaki sposób?
@virtroy: nadal można nim jechać w kółko jak na zwykłym rondzie.
@radziol88 nie można. Jak zjedziesz na pas zewnętrzny to ciagła linia prowadzi Cie do wyjazdu. Dodatkowo masz słupki gdyby któryś mądrzejszy kierowca nie zauważył linii ciągłej.
Samo rondo ma 2 pasy i nadal można je całe objeżdżać zewnętrznym.
Te dodatkowe pasy do zjazdu pojawiają się tylko na chwilę i nie widzę możliwości, żeby coś więcej dawały, bo przy takiej długości nadal podobna ilość pojazdów zdoła opuścić rondo w tym samym czasie.
@radziol88: to jest zewnętrzny pas ronda. To że są na nim dodatkowe linie nie oznacza że nie należy już do ronda. Z resztą znak wyznaczający skrzyżowanie o ruchu okrężnym dalej stoi przed skrzyżowaniem a nie przed środkowym pasem.
Ponadto samo "objeżdżanie rond" środkowym lub wewnętrznym pasem nie powoduje zatorów na rondzie. Wymienione wyżej pasy służą właśnie do tego aby jechać nimi na dalsze zjazdy, a namalowane linie wymuszają używanie tych pasów zamiast pasa
@virtroy: nie w tym sedno. Sedno w tym, że to kilka osobnych pasów, które pojawiają się na moment. Nadal najważniejszy dla ruchu na rondzie jest ten ciągły pas, którym można jechać cały czas nie skręcając.
@virtroy: ale te same osoby mogą też jechać cały czas tym drugim od środka pasem i tym samym pasem zjeżdżać bez korzystania z pojawiających się na chwilę dodatkowych pasów.
By te pasy coś wniosły, to ludzie musieliby się płynnie rozjeżdżać na oba zjazdowe pasy i synchronicznie gwałtownie przyspieszać. A zaraz za zjazdem jest przejście, więc w sumie nic