Wpis z mikrobloga

#diy #wytrzymaloscmaterialow

jest mi ktoś w stanie powiedzieć jaka jest mniej więcej wytrzymałość pręta sosnowego o średnicy 1cm na stałe obciążenie
Będę robił półki i zastanawiam się ile może wytrzymać taki pręt, półki mniej więcej tak będą zamontowane, ciekawi mnie czy to nie jebnie :) (materiał półki lity buk)
lobo - #diy #wytrzymaloscmaterialow

jest mi ktoś w stanie powiedzieć jaka jest mni...

źródło: comment_0UerxXgaqa8NiWW1INEZNcaaW5SAr26j.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Norskee: Niezbyt rozumiem pytanie, robię półki aby na nich trzymać rzeczy, no i robię je tak aby nie było widać żadnych podpórek. Ciekawi mnie czy będę musiał użyć prętów stalowych czy jednak drewniane pręty by wystarczyły.
  • Odpowiedz
@Norskee: Ok nazwij mnie debilem, ale naprawdę tym nie pomyślałem, nie wiedziałem, że coś takiego produkują dzięki, to mi ułatwia drastycznie robotę.
  • Odpowiedz
@lobo: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Udźwig bardziej zależy od tego, do czego to mocujesz. Nie wiem jak ty chcesz zrobić te półki sam z takimi podstawami. Może jednak lepiej jedź do ikei i kup sobie tę półkę ¯\_(ツ)_/¯

Tym bardziej wytrzyma więcej niż jakiś stalowy pręt w ścianie
  • Odpowiedz
@r4do5: Raczej nie powinno być problemu, półki będą we wnęce na 3 ścianach dodatkowo do siebie będą przymocowane, no i raczej nikt po nich skakać nie będzie.
  • Odpowiedz