Wpis z mikrobloga

• 170
i najlepsze jest to, że ci po lewej oferują co najmniej dwa razy tylej niż po prawej, a nawet tym się tym specjalnie nie chwalą. już nie wspomnę o tym, jak wygląda różnica w procesie rekrutacji, bo to jest zwyczajnie poniżające.
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: @ly000 Do tej po lewo harujesz przez wiele, wiele lat na uczelni gdzie medycyna chyba powszechnie jest uznawana za najtrudniejszy możliwy kierunek studiów, może poza fizyką. Dwa, nie ma pracy zdalnej. Trzy, pracujesz w święta. Cztery, każdy zapomina, że prawo do wykonywania zawodu można zawsze stracić jak odwalisz maniane, w IT co najwyżej Cię zwolnią. Jako lekarz zostaje Ci już wówczas tylko Żabka.
  • Odpowiedz
Zapraszam zatem na te luźne studia oraz do luźnej pracy, wolnej od mobbingu, układów i polityki 😂 jestem pewien, że po zmianie fachu byście nie wytrzymali tygodnia. Pamiętając też że moim zdaniem byście zwyczajnie nie wytrzymali pierwszego koła z właśnie takiej anatomii czy farmy.
  • Odpowiedz
Do tej po lewo harujesz przez wiele, wiele lat na uczelni

@Mathas: przepraszam bardzo, ja harowałem 5 lat na uczelni, żeby dostać się do IT, miałem bardzo dobre oceny, ale wcale to nie było łatwe. a jeszcze wcześniej, zanim dostałem się na informatykę, harowałem w liceum i gimnazjum, żeby nauczyć się programowania i algorytmiki. poświęciłem dziesiątki tysięcy godzin, żeby dostać się do IT. I tak, teraz, po kilku latach
  • Odpowiedz
@Sujasuja: A co Ty myślisz, że na jakimś PW, UW, UWr i innych topowych kierunkach, gdzie duża część studentów to olimpijczycy z matematyki/fizyki to kolokwia są łatwe xd?
  • Odpowiedz
@Mathas: Jakie K---A mać ciągać po sądach. Ostatnio był filmik gdzie pacjent wychodził na czworaka z SORu mając wypadnięty dysk, bo lekarz mu mówił, że to nci takeigo.
ROZUMIESZ ŻE błędy ocenia izba lekarska? Że szpital podciera sobie dupę takimi zgłoszeniami i jest jak na policji, swoich nie ruszamy?
Myślisz, że ordynator to też nie jest lekarz? Że k---a chce mu się j---ć w sądach? Przecież on wszystko zrobi, aby
  • Odpowiedz
@ByczekRozplodowy: bzdura i fałszywa informacja. Prokuratura także nadzoruje śledztwa w sprawie uchybień. Pozwy są w każdej specjalizacji, a nie tylko chirurgii co też widzę wielu z was sobie nie wyobraża. Temat jest prosty - jak już mówiłem zapraszamy do tej mlekiem i miodem płynącej krainy. Studia żałośnie łatwe, potem takie zrobienie specki to w ogóle już przedszkole. 12h uczenia się dziennie na studiach przed 6 lat a potem 400h pracy
  • Odpowiedz
@Sujasuja: Nikt nie każe tyle pracować mitomanie. Możesz wystawiać recepty na e-poradzie i siedzieć dupom w POZ nie robiąc absolutnie nic i inkasując tyle co senior deweloper * 2. Bez stresu, bez presji.
Jakie k---a uchybienia? Widziałeś aby kiedykolwiek lekarz miał przypał, bo wystawił za mało skierowań na badania? Albo że ktoś zdechł na raka, bo była ciezka diagnoza? No takie terminy, no trudno. Choroba szybciej postąpiła niż się spodziewaliśmy,
  • Odpowiedz
@ByczekRozplodowy: Kolejne kłamstwa szerzysz.

1) tak, są miejsca gdzie TRZEBA pracować 350-400h, dla przykładu szef oddziału na którym brałem jakiś czas temu dyżury - żeby nie upadł oddział j---l 12 dyżurów (288h)
+ 30h od rana w tygodniu = 400

I TO TEN MISTYCZNY
  • Odpowiedz
@chaddeveloper ta bo to dylemat jakikolwiek dla wykopków xD informatykiem może zostać każdy debil, co zresztą widać po rynku. Na medycynę trzeba być na tyle zaciętym żeby przynajmniej wymaksowac matury, to już nie takie proste jak o-------e bootcampa.
  • Odpowiedz