Aktywne Wpisy

Basti91 +18
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

MonazoPL +59
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz

a masz może jakiś plan dla zwykłego Mirka który może i jest #programista15k, ale nie ma 25 lat tylko z dyszkę więcej, koło 90kg, lekki brzuszek, nie wie co to jest bilans kaloryczny lub trójbój?
Więc ciężko cokolwiek obiektywnego o tym
"@" oznacza powtórzenia w zapasie np "@2" oznacza serię w której mamy 2 powtórzenia w zapasie.
3111 lub podobne oznacza tempo czyli 3 sekundy fazy ekscentrycznej, 1 sekunda pauzy, 1 sekunda fazy koncentrycznej, 1 sekunda pauzy
W poniedziałek wybieramy jaki rodzaj przysiadu robimy, jeżeli w dzień I zrobiłeś highbar to w dzień V lowbar
@Darksed: Chodzi o to że taki plan właśnie tym nie jest, szczególnie u osoby początkującej. Ba jeśli liczymy na optymalny progres w takim wypadku, nawet rozpisywanie poszczególnych procentów w taki sposób, jest błędem i nie będzie optymalne.
Adaptacje i zmiany potrafią być aż tak szybkie, ćwicząc właściwie.
A fazy treningowe? Jedna
@Darksed: Ale właśnie to robimy :) Dyskusja, czasami zażarta, zderzenie idei, to napędza rozwój :)
Zakładam, że to bardziej plan prozdrowotny, popraw mnie jeśli się mylę. Co sądzisz o tym, żeby w planach prozdrowotnych zamiast martwego ze zwykłą sztangą dawać martwy z trap barem. Czytałem o tym chyba u Grega Nuckolsa, że tak właściwie chyba(?) wyciskanie i martwy da się zastąpić innymi ćwiczeniami ale przysiadu już nie. Chodzi tu tylko o kwestie prozdrowotne, a nie wyciąganie największego totala w klasycznych trójbojowych ćwiczeniach (ale oczywiście
@Darksed: To po co zaznaczasz, że osoba ma pogłębiona kifozę? Jeśli to ma znaczenie to najpierw zabiera się za naprawę problemów strukturalnych, a później za podnoszenie wyników siłowych.
Racja, po dwa na dzień treningowy, źle spojrzałem, ale to dalej jest za mało, żeby ten problem zlikwidować.
Hipertrofia mięśnia =/= jego wzmacnianie w przypadku,
W praktyce sportowej wygląda to trochę inaczej, przebywałeś kiedykolwiek na sekcjach podnoszenia ciężarów i widziałeś jak wygląda tam etap szkolenia młodych zawodników? Przychodzą tam osoby z wadami ale poprzez trening wyrównują się one. Nigdzie