Wpis z mikrobloga

#naukaprogramowania #webdev #javascript #firefox #frontend Mam takie pytanie może głupie a może nie. Robię sobię customowe extension do firefox'a , z własnym kolorem tła i czcionek.
W pliku .js zmieniłem kolor tła na czarny a czcionki na jasno zielony i teraz pytanie. Wiadomo, każdy element DOM jest ostylowany według własnych reguł, i komenda document.body.style.color nie działa do wszystkich częsci html'a . Czy da się jakoś zcustomisować tą komendę aby wybrać dowolny kolor dla wszystkich elemtentów z róznych poziomów div'ów ?
J.....L - #naukaprogramowania #webdev #javascript #firefox #frontend Mam takie pytani...

źródło: comment_SjV2NVbNHrvAj448WrHsNhpiX3B2a8z6.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak chcesz siłowo to wrzuć pod koniec body jsem coś w stylu:

[selektor, w którym chcesz zmienić], [selektor, w którym chcesz zmienić] * { color: green; }
  • Odpowiedz
@Krall: dziwne, komentarz najpierw mi się wstawił dwa razy więc usunałem duplikat, a teraz po wejściu z powrotem do tematu okazało się że jest tylko jeden i to ten usunięty. Dzięki za cenne komentarze jak tylko wrócę do tego projektu to postaram się udzielić jakieś zwrotne info bo jednak widzę, że ewidetnie muszę poczytać o obsłudze DOM z poziomu java script na pewno czeka mnie parę tutoriali na ten temat
  • Odpowiedz