Wpis z mikrobloga

Faceci, dbajcie o pielęgnacje skory!

Jak patrzę na zmarchy niektórych gości 27 lat+, to aż mam ochotę nasmarować im twarz kremem nawilżającym.
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DigitalGirl: faceci mają inną skórę niż baby... Zmarszczki dodają nam powagi i nie są aż tak rażące jak u kobiet... A poza tym to ja lvl 29 i nadal mi czasem trądzik wyskoczy, a skóra gladziutka jak u niemowlaka ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@HrabiaZet: no typie nie powiesz mi że każdy się kremami smaruje. Ja nie mówię o codziennej higienie typu jakiś płyn po goleniu, dezodorant czy żel pod prysznic tylko o kremach na zmarszczki. Mężczyźni nie lubią takich rzeczy, nie chcą być posądzeni o zniewieściałość. Nie mówię że wszyscy tak mają ale większość tak.
  • Odpowiedz
Mężczyźni nie lubią takich rzeczy, nie chcą być posądzeni o zniewieściałość. Nie mówię że wszyscy tak mają ale większość tak.

@MissN0b0dy: No dla mnie to dziwne, sam używam i koledzy również. Mam 31 lat, nie 14.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@legeartis: czytałam książkę napisaną przez dermatolog i wynikało z niej że niektóre substancje mają sens w profilaktyce przeciwzmarszczkowej, a nie tylko alantoina. Wydaje mi się, że może mieć większą wiedzę niż pracownik apteki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(Tzn wiadomo że koncerny wymyślają z tym podziałem kremów na noc, na wieczór, na popołudnie, na prawy policzek, na czoło ( ) )
  • Odpowiedz
masz fajny krem to jest przyjemnie XD ale ręce,

@zakochany_kundel: ja często myje (taka praca) i niestety bez tego chociażby raz dziennie to skóra sama popęka i zacznie szczypać tak jakbym się pociął.
  • Odpowiedz
kolego, bo nie uzyskasz tu sensownej porady. Zaraz sie zleca ekspertki hurr durr to trzeba sprawdzic, dobrac odpowiedni rodzaj, zaleznie od skory, od pogody, od wilgotnosci powietrza i fazy ksiezyca. A najlepiej miec dwa, albo trzy rodzaje i zaleznie od ww. stosowac odpowiedni.

I tak sie kreci ten biznes kosmetyczny. Wejdz do pierwszego z brzegu ssmana i porownaj ilosc polek.

@PurpleHaze: Z jednej strony to prawda. Marketing robi wielu babkom wodę z mózgu, sama jak czytam z dystansem niektóre opisy produktów, to się za głowę łapię a) jak można było coś tak durnego napisać b) skoro tak piszą to jednak pewnie takie dureństwa na ludzi działają ()

Z drugiej strony dobrze dobrane kosmetyki potrafią zdziałać cuda. Trzeba jednak wiedzieć, od jakich składników jakiego można oczekiwać efektu, a niestety wg marketingowego bełkotu to "wszystko jest dobre na wszystko!", a to nieprawda ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli jednak
  • Odpowiedz