Wpis z mikrobloga

W nocy spuchla mi morda od wyrastającej ósemki, nawet nie mogę jej nawet zamknąć do końca xD No i oprócz bolącego ryja mam teraz obślinioną poduszkę
Idę parzyć szałwię, potem będzie zmienianie poszewki xD #dziendobry
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W takim razie nie wiesz na co się piszesz. Raz podjąłem się próby wytrzymania wyrastającej 8. Wytrzymałem 4 dni z zegarkiem w ręku.
W pewnym momencie ból zagina czasoprzestrzeń.
Nie śpisz nie jesz nie mówisz nie możesz nawet myśleć. Zapomnij o efektownej pracy XD
Przeżyłem już 3 usunięcia zębów mądrości. Ty z jednym dasz radę ()
  • Odpowiedz
@dobryboze dasz radę, walną ci takie znieczulenie, że nic nie poczujesz, ja na szczęście nie miałem problemu jak rosły ale jedna wyrosła krzywo i chirurgicznie usuwali, bo siedziała w kości, miejscowe znieczulenie i jechane było, fakt dziwne uczucie było, ale bez bolu i sam się boje dentysty jak jasna cholera
  • Odpowiedz
@majkelunio: @dobryboze: W------i mi wszystkie 4 ósemki, da się wytrzymać. Mi niestety rosły pod kątem 90° do tego w którym miały rosnąć, więc była chunja ( ͡º ͜ʖ͡º). Ale spoko, dopóki znieczulenie ci wejdzie to nie boli wogóle, gorzej jak zejdzie ci po kilku godzinach albo wycieknie podczas rwania. Ale sam zabieg jest okay
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@majkelunio: @dobryboze:
Shieeet, mnie od 3 dni też męczy wyrastająca ósemka. Lewą stronę ryjca mam jak chomik, no i ogólnie czasem przez ból tracę orientacje, bo przechodzi aż na plecy, ale boję się dentysty, a tym bardziej takiego zabiegu jak wyrywanie tego s-------a xD
Więc jeszcze póki jestem w stanie napić się wody to nigdzie się nie wybieram
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dobryboze: nie idź do dentysty tylko do chirurga stomatologa. Dentysta to jak kowal Ci wyrwalby tego zęba. Natomiast chirurg Ci to zrobi porzadnie+tydzień wolnego na przeciwbolowym.
  • Odpowiedz
@dobryboze: Leć do dentysty, dłutowanie ósemki nie boli, bo mocne znieczulenie. Potem napierdziela, ale grunt to od razu trzymać zimne kompresy na twarzy. Miałam usuwana ósemkę na dole (ponoć gorzej), ale dostałam L4, a dzięki chłodzeniu prawie nic nie spuchło. Normalnie jadłam po dwóch dniach więc izi, dasz radę, szkoda się męczyć ;)
  • Odpowiedz
@dobryboze: ja miałam farta, bo nawet nie zauważyłam jak mi wyszła ósemka, tzn czułam coś tam w ustach, ale nie ból i sądziłam że mam podrażnione dziąsło, dopiero u dentysty się dowiedziałam, że to było ząbkowanie xD
  • Odpowiedz