Aktywne Wpisy

souvlaki +2
dla tych co mieszkają w blokach. zamykacie drzwi do mieszkania na klucz jak idziecie spać???

koniolizator +49
Jadę do mechanika od automatycznych skrzyń biegów. Trzymajcie kciuki żebym nie musiał zakredytować się na 3 pokolenia do przodu.

Mirki z #webdesign #webdev ile teraz sie srednio placi za firmowa storne internetowa ?
Jakie sa wasze stawki ?
Ja wiem, ze to jest ciezko powiedziec, ale tak usredniajac, ile zazwyczaj kosztuje taka dobrze wygadajaca, responsywna strona z kilkoma zakladkami (Home, O nas, Galeria, Kontakt itp).
Dwie firmy z Poznania i jedna ze Szczecina krzyknely mi ponad 4k za cos takiego (jedna z nich robi tylko na Wordpress).
Pamietam, ze pare lat temu usredniajac to wychodzilo okolo 2k, spodziewalem sie wzrostu cen, ale nie az takiego...
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Tez sie nad tym zastanawialem ostatnio.
Np. ta strona https://www.empressia.pl/blog/38-ile-kosztuje-strona-internetowa-www-cena
Podaje znacznie wyzsze widelki niz podala osoba powyzej.
Nie wydaje sie to troche za malo @penguin ?
@AnonimoweMirkoWyznania:
5 dni pracy grafika
3 dni kodowanie na desktopy + 2 dni na urządzenia mobilne
Czyli poł miesiąca
Zakładając że grafik oraz koder mają pensję 4000 netto, brutto to 6000 wychodzi minimum 3000 netto za stronę + zysko pracodawcy
Wg. mnie te kwory podane w tym linku z mojego wpisu wcale nie sa takie zawyzone....
@michal_szn: Tyle że te 10 dni pracy grafika i programisty nad stroną główną plus 3 podstronami to znaczna przesada.
Komentarz usunięty przez autora
Dziwne by było, gdyby firmy z Poznania, Warszawy, Gdańska i Krakowa robiły strony za 1000 zł netto.
Same koszty wynajęcia biura w dużych miastach są bardzo duże. Do tego dochodzą podatki, Zusy, koszty oprogramowania (Pakiet Adobe, Sketch itd.) Koszty zatrudnienia grafika, programisty,
@Almodovar: ale to nie kasa młodych tylko rodziców i dziadków więc mogą wydawać lekką ręką
Statyczna strona wizytówka jako baza moim zdaniem nie powinna kosztować więcej jak 1500-2000 zł. I za tą cenę powinniśmy otrzymać ładnie wyglądającą stronę skrojoną pod nasze potrzeby - poprawnie wykonaną pod kątem technicznym.
Do tej ceny należy dodać odpowiednia kwotę za każdy dodatek taki jak np. dwujęzyczność.
Nie oszukujmy się, nie każdy potrzebuję strony stworzonej przez
Ale jeśli to ma być strona, która będzie pozyskiwała klientów, dobrze się pozycjonująca w wyszukiwarkach, jednym słowem, będzie na siebie zarabiała, ciężko w ogóle mówić o cenie - ciężko mówić o stronie internetowej,