Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki z #webdesign #webdev ile teraz sie srednio placi za firmowa storne internetowa ?
Jakie sa wasze stawki ?

Ja wiem, ze to jest ciezko powiedziec, ale tak usredniajac, ile zazwyczaj kosztuje taka dobrze wygadajaca, responsywna strona z kilkoma zakladkami (Home, O nas, Galeria, Kontakt itp).

Dwie firmy z Poznania i jedna ze Szczecina krzyknely mi ponad 4k za cos takiego (jedna z nich robi tylko na Wordpress).
Pamietam, ze pare lat temu usredniajac to wychodzilo okolo 2k, spodziewalem sie wzrostu cen, ale nie az takiego...

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dobrze wygadajaca

@AnonimoweMirkoWyznania:
5 dni pracy grafika
3 dni kodowanie na desktopy + 2 dni na urządzenia mobilne
Czyli poł miesiąca
Zakładając że grafik oraz koder mają pensję 4000 netto, brutto to 6000 wychodzi minimum 3000 netto za stronę + zysko pracodawcy
  • Odpowiedz
A i tak 95% właścicieli firm, które powinny mieć stronę słysząc te (śmieszne w sumie) 1500 podane przez @penguin stwierdzi, że jednak wystarczy im darmowy profil na FB prowadzony przez wnuczka albo ogłoszenie w lokalnej prasie.
  • Odpowiedz
@Instynkt: I jeżeli zysk pracodawcy bedzie dajmy na to 1000 netto, a grafik i koder zarabiaja jednak wiecej (co raczej na pewno ma miejsce) to cena nam rosnie znacznie...
Wg. mnie te kwory podane w tym linku z mojego wpisu wcale nie sa takie zawyzone....
  • Odpowiedz
@Almodovar: Bo ze stroną powinno być jak z autem, nie pytasz się ile powinno kosztować auto.

Statyczna strona wizytówka jako baza moim zdaniem nie powinna kosztować więcej jak 1500-2000 zł. I za tą cenę powinniśmy otrzymać ładnie wyglądającą stronę skrojoną pod nasze potrzeby - poprawnie wykonaną pod kątem technicznym.
Do tej ceny należy dodać odpowiednia kwotę za każdy dodatek taki jak np. dwujęzyczność.

Nie oszukujmy się, nie każdy potrzebuję strony stworzonej przez
  • Odpowiedz
Tak jak przedmówcy napisali, wszystko zależy od tego, czy to ma być strona typu wizytówka, czy strona, która ma na siebie zarabiać. W pierwszym przypadku nie zatrudniałbym żadnej agencji marketingowe/interaktywnej i wybierał wykonawcę w dużej mierze na podstawie ceny.

Ale jeśli to ma być strona, która będzie pozyskiwała klientów, dobrze się pozycjonująca w wyszukiwarkach, jednym słowem, będzie na siebie zarabiała, ciężko w ogóle mówić o cenie - ciężko mówić o stronie internetowej,
  • Odpowiedz