Aktywne Wpisy
Habebok +38
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
mickpl +350
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
Dziś refleksyjnie, smutno i bez heheszków.
11 lipca - dziś przypada 76. rocznica punktu kulminacyjnego ludobójstwa na Wołyniu.
Pamiętajmy o Ofiarach, o Ich pamięci, a także o świadkach. Świadkowie do dziś żyją wśród nas - w rodzinach, sąsiedztwie…
Nie milczymy, nie wstydźmy się mówić o tym na głos. Uczcijmy pamięć Ofiar, zwłaszcza tego dnia.
Ja mogę tylko dziękować Bogu, że nie żyję 76 lat temu. Że żyję w wolnym, rozwiniętym państwie, a moje problemy przy dramacie ofiar i świadków tej rzezi są niczym.
#historia #historianacodzien #rocznica #1943 #feels #refleksja (tagi dla dziennej)
Dziękuję bogu xdddddd
@Sertralina mój dziadek jako dziecko widział z ukrycia jak mordują jego rodziców. Ukraińcy urządzili na nich zasadzkę podczas pogrzebu członka rodziny. Mój dziadek miał przez to całe życie trudności i trochę powichrowane w głowie, nic dziwnego. Trochę tych problemów przerzucił na swoje dzieci, losy ich były pokrętne i nie do końca pozytywne, czego przyczyn upatruję między innymi w wydarzeniach sprzed lat. To nie jest tak, że to historia, że
@Sertralina: to podziękuj też bogu że dopuścił do takiego ludobójstwa, dlatego moglas podziękować mu, że urodziłas się później ;)
Komentarz usunięty przez autora