Wpis z mikrobloga

motocykliści na bramkach. Wracamy spod Opola, słońce w auto świeci, dzieciaki max marudne, stoje w korku do bramek. I jadą oni. Królowie szos. Wąsate Janusze z Grażynami na bieda Harleyach. I cała grupa 10 myk między nami do bramki. Ogólnie nie mam nic do motocyklistów, niech pierwsi startują na zielonym, na drodze im zjeżdżam niech lecą ale kurde, nie na bramkach. Nagle pojawia się przed tobą 10 nowych klientów do obsłużenia. Wdałem się w pyskówę z jednym że to chamówa na co jego Grażyna zza niego: masz klime to co się odzywasz! No do diaska! Ale oni nie są w robocie, nie wiem, pizzy nie rozwożą czy nerek, wybrali się na weekendowy przejazd. Bez jaj... Wiem że jest gorąco ale dobrowolnie wybrali się na tę przejażdżkę. Niech nie psują innym podróży.
#motocykle #polskiedrogi #januszemotoryzacji #gliwice #katowice #zalesie
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@regis_uszatek: Dopiero wróciłem z Węgier i Słowacji. Kupujesz jak człowiek winietę przez internet. System rozpoznaje twoja rejestracje i weryfikuje czy ja opłaciłes. Żadnych bramek, korków. Ale nie w Polsce takie numery, byłoby za łatwo. Nie wspominając już o cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@regis_uszatek: przywalaj się lepiej do tych Ci zamiast od razu zrobić Viatol po Bożemu to pozwalali na taki absurd, ale inaczej przekrętów na fikcyjnym transporcie i tranzycie nie można by robić
  • Odpowiedz
@regis_uszatek: moja żona kiedyś mi na plecaku praktycznie mdlała jak wyjeżdżaliśmy z Warszawy przy około 30stC. Moja maszyna średnia do przeciskania się, więc jechaliśmy w korku. Dojechaliśmy do Płońska i zawróciliśmy po długim postoju z wodą. Udar cieplny, a jeździmy w tekstylnych ciuchach. Nie stałbym w korku do bramki na autostradzie jakbym się miał nią toczyć na moto.
  • Odpowiedz
@regis_uszatek: w Polsce dalej jak w lesie... przejechałem ze znajomymi Włochami wszerz i wzdłuż całe Włochy, nikt nigdy nie sapał że podjeżdżaliśmy do bramek na motorach nie czekając w kolejce.

zrób sobie prosty eksperyment. ubierz skórzany strój, usiądź na pełnym słońcu i sprawdź ile wytrzymasz. do tej twojej cebulackiej głowy pewnie nie dotrze argument że motocykliści stojący w kolejce razem a utami do bramek padali by jak muchy. ktoś zasłabnie,
  • Odpowiedz
a to swoją drogą. Silne państwo co wstało z kolan i od 4 lat nie umie ogarnąć 4 różnych rodzajów bramek na autostradach. Pol wróć!!!

@regis_uszatek: to kierowcy dzbany nie potrafią ogarnąć. Osobiście korzystam z automatycznego systemu płatności dzięki, któremu przejeżdżam szybko praktycznie bez zatrzymywania... do czasu aż jakiś dzban co chce płacić gotówką nie widząc wielkiego znaku nad bramką mi się nie wpieprzy.
@ks2m:
  • Odpowiedz
@cerastes: ty ale ktoś ci każe jeździć na motorze w taki upał? to twój wybór, skoro świadomie decydujesz się na jazde w takich warunkach to nie płacz ze musisz nałożyć full set na siebie i w nim pływać, droga wolna. Wsiadź w autobus z klimatyzacją albo samochód i się nie w--------j
  • Odpowiedz
@metroboomin: do cebulaka nie trafi argument że motor to szybsza i łatwiejsza alternatywa komunikacyjna. nie stoisz w korkach, łatwo go zaparkować jak dotrzesz na miejsce, mniejsze zużycie wachy niż samochodu.
w krajach gdzie prawie każdy ma jednoślad rozumieją tę kwestię i są wyrozumiali. w polsce januszowi prędzej mózg się trzy razy zagotuje niż ze zwykłej uprzejmości i zrozumienia powyższych argumentów miałby kogoś przed sobą puścić i stracić te 20 sekund
  • Odpowiedz
po 15 minutach jak kumpel w pełnym słońcu zaczął mowić ze mu słabo to daliśmy sobie spokój.

brat chciał czekać w kolejce ale po 20 minutach w pełnym słońcu odpuścił.

Idiotyzm naszych aurostrad to super sprawa

zrób sobie prosty eksperyment. ubierz skórzany strój, usiądź na pełnym słońcu i sprawdź ile wytrzymasz.

@dawid131 @cerastes: Polecam nie jeździć autostradami albo przesiąść się na pekaes skoro nie potraficie się dostosować do życia
  • Odpowiedz