Wpis z mikrobloga

U nas w firmie na portalu pracowniczym ukazał się tekst o tym, by z szacunkiem traktować #rozowepaski . Ja pod tym tekstem wkleiłem komentarz z świętej księgi w która wierzę ponad życie i stosowanie się do niej to mój obowiązek.

– Mężczyźni stoją nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki! – (Koran, 4, 34).

Teraz grożą mi zwolnieniem za nawoływanie do przemocy wobec kobiet, #4konserwy pomożecie napisać wniosek do sądu pracy jakby co? Przecież to dyskryminacja za poglądy i cenzura!

#neuropa #lgbt #afera #pracbaza #lewackalogika #bekazlewactwa #bekazkatoli
  • 25
@lakukaracza_: mogłeś wkleić cytaty z koranu

niewiasty postępować powinny ze wszelką, przystojnością, a mężowie tak samo z niemi, ale mężowie mają stopień wyżej nad niewiastami (2:228).

Mężczyźni mają pierwszeństwo nad kobietami, ponieważ Bóg dał im wyższość nad niemi i wyposaża je przez mężczyzn(4:38).

Żony powinny być posłuszne, zachowywać tajemnice mężów swoich, gdyż pod ich straż niebo je oddało; mężowie doznający ich nieposłuszeństwa, mogą je karać, zostawić w osobnych lożach, a nawet
@kaitek666: a mnie #!$%@? jak ludzie są uprzedzeni i gówno zalepia im oczy. Bezmózgi napisałby #!$%@?Ź KATOLI #!$%@? I #!$%@? IM DO MORDY.
@lakukaracza_ rzeczywiście jest kontrowersyjny, ale zawsze stosuje ironię, pisze przewrotne posty i wypowiada się poprawnie. Większość ludzi zarzucających mu głupotę i debilizm potrafi w jednym zdaniu zrobić 10 błędów. Można kogoś nie lubić za poglądy lub styl bycia, ale zarzucanie mu niskiej inteligencji to okaz ignorancji, braku argumentów
@lakukaracza_: Różnica jest taka, że to Kościół napisał Bibilię i to Kościół ją interpretuje, i zabijać homo surowo zabrania. A jakby jakiś ksiądz zaczął głosić, że trzeba zabijać za czyny homoseksualne dosłownie, to by zaraz dostał zakaz albo wypowiadania się, albo by przestał być księdzem. Co się natomiast dzieje w świecie islamu? To jest właśnie ta różnica, którą masz na filmiku powyżej. Tylko że ty wcale nie chcesz dostrzec prawdy, ty
@lakukaracza_: Nie chodzi o przestawianie czegokolwiek, tylko interpretację pism. Kościół interpretuje te zapisy ST jako obraz ówcześnie panującego prawa, a nie docelowy kierunkek. Widać to np. po tym jak Jezus potraktował jawnogrzesznicę, którą ludzie chcieli ukamienować. Tzn., że tych zapisów nie należy traktować dosłownie jeżeli chodzi o karę. Zresztą śmierć w Biblii oznacza najczęściej śmierć duchową. Co innego jeżeli chodzi o traktowanie homo w islamie, gdzie zabija się ich do dzisiaj-
Kościół napisał Bibilię

@KawaJimmiego: Oryginalne stwierdzenie jak na katolika.

i to Kościół ją interpretuje

@KawaJimmiego: Cóż, Kościół sobie, a wierni sobie, ale formalnie masz rację. Tylko że z interpretacjami problem jest taki, że z czasem mogą się zmieniać. Tak jest z fiskusem, tak jest z ZUS-em i tak jest z Kościołem. Bo tutaj dochodzimy do:

i zabijać homo surowo zabrania. A jakby jakiś ksiądz zaczął głosić, że trzeba zabijać za