Aktywne Wpisy

uncle_freddie +1204

ZebrakZKambodzy +61
#raportzpanstwasrodka Nie klikniesz plusa? Obudzisz się obok tego przystojnego dżentelmena, który nie daje parówek za darmo.
źródło: Alfa_Romeo
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Alfa_Romeo
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Wy to tak serio za tym? Naprawde twierdzicie, ze #kapitalizm jest gorszy od socjalizmu? Ze socjalizm tak dba o potrzeby przecietnego czlowieka, o wyrownanie szans itd itp...
To... bo tu mi sie tu nie dodaje. Dlaczego wszyscy ludzie ZAWSZE s---------a z krajow socjalistycznych do kapitalistycznych?
#kiciochpyta
Zresztą, jak ja słyszę o socjalizmie to nigdy nie myślę że to jest ustrój do dbania o zwykłego obywatela xd to obywatel jest dla państwa, a nie na odwrót
Komentarz usunięty przez moderatora
@DellConagher: To że kraje zachodu były kapitalistyczne a my socjalistycznym to
Komentarz usunięty przez moderatora
Naprawde nie kumam ze nie widzisz tej zaleznosci.
Tak, socjalistyczne duzo pomagaja... Porownaj sobie RWPG i Plan Marshalla. Kto
Komentarz usunięty przez autora
@DellConagher: Trudno mi odpowiedzieć na stwierdzenie "to p--------e". No nie wiem jak to skomentować. Staram się być poważny.
@Solstafir: Aha - oczywiście że tak. ZSRR już na starcie było biedniejsze od zachodu (w momencie powstania tego państwa). Dało rady pokonać Hitlera, ponosząc przy tym ogromne straty. A więc ten ze startu biedniejszy kraj, który dokonał gigantycznego sukcesu (wygrania drugiej wojny światowej) zdołał zbudować gospodarkę i armię prze którą drżała największa światowa potęga USA. ZSRR dysponował mniejszą liczną ludności niż zachód.
@Solstafir: Z którym najpierw ustawiali sobie Europę Środkowo-Wschodnią, i swoimi działaniami umożliwili zwiększenie potencjału Rzeszy, świetny to był plan. Ponadto wygrali przy wydatnym wsparciu Zachodu - materiałowym jak i "operacyjnym".
@Solstafir: Kosztem milionów własnych i cudzych obywateli. A na koniec potężnie się rozpadli bo narzuconej im konkurencji wygrać nie mogli. Konsekwencje implozji