Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +173
Trochę nie czaję bólu dupy o wystąpienie tych 2 lasek w DD TVN.
W sumie gadały sensownie:
- przegryw jest samotny
- przegryw nie ma do kogo się odezwać
- terapia #!$%@? daje bez pomocy otoczenia
- przegryw bywa przegrywem przez obiektywne problemy fizyczne (aka #!$%@? genetyczne)
- przegrywy na grupach niby się wysł#!$%@?ą ale nie motywują do poprawy swojego losu
- nie każdy przegryw to mizogin, nie każdy mizogin to przegryw
W sumie gadały sensownie:
- przegryw jest samotny
- przegryw nie ma do kogo się odezwać
- terapia #!$%@? daje bez pomocy otoczenia
- przegryw bywa przegrywem przez obiektywne problemy fizyczne (aka #!$%@? genetyczne)
- przegrywy na grupach niby się wysł#!$%@?ą ale nie motywują do poprawy swojego losu
- nie każdy przegryw to mizogin, nie każdy mizogin to przegryw
eazy-e +5
Nie pozdrawiam dwóch patusów, którzy dzisiaj przy tankowaniu gazu na stacji usiłowali wyciągnąć ode mnie trochę pieniędzy grożąc śmiercią. Udało mi się ich zniechęcić. Poszli do innego człowieka, który dosyć szybko się poddał i coś im dał.
Szybki telefon na 112 i zgłoszenie do kierownika stacji. Bez efektu. Po powrocie do domu i rozmowie zdecydowałem się złożyć zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia rozboju. Wizyta na komisariacie, zgłoszenie do protokołu. Pan Policjant chciał "zrobić notatkę", ale ominąłem jego zarzutkę. Pełne zgłoszenie, ma być w statystykach :)
Wracając z zeznań postanowiłem podjechać na stację obejrzeć jeszcze monitoring (nie pokazują). Wjeżdżając na teren aż się zdziwiłem: bezmózgi wróciły się wylegiwać pod krzakiem.
Kolejny szybki telefon na 112, wysyłają patrol. Patusy wstają i odchodzą. Spacer za nimi. Przy każdym skrzyżowaniu telefon na 112 i aktualizacja pozycji GPS. Wreszcie kontakt ze strony patrolu, aktualne koordynaty i 4 funkcjonariuszy sprawnie spina nadgarstki dwóch żołnierzy niepodległej.
Ten co mi groził łaził w koszulce z wielkim logiem Polski Walczącej na piersi. Dzięki, bez tego mógłbym Cię przeoczyć :)
Liczę na choćby jakiegoś kuratora, czy zawiasy. To nasza lokalna stacja benzynowa, odbieram tam Paczkomat, jeździ tam moja partnerka. Ma być porządek.
Widzisz patologie? Reaguj. Zgłaszaj, interesuj się. Nie odwracaj wzroku, gdy zaczepiają innych. Nie dawaj 5 zł na odczepnego. To Twoje miasto, a nie patologii. Policja wstanie i Ci pomoże, wystarczy poprosić.
Lukoil jeden u mnie w mieście też tak ma.
@diogene : radzę nie testować tych rewelacji w praktyce. Gaz to jest zabawka i tak powinna być traktowana. Zwłaszcza przeciwko ziomkom na fetach czy beta ketonach.
Nie mylisz może gazu obezwładniającego (zresztą nielegalnego) który nie działa na naspidowanych, z pieprzowym który działa na każdego?
A jak trafisz na szmaciarzy "przebierancow" (tak nazywam najgorszy ludzki sort chodzacy w mundurach, ktorzy
@WolnoscRownoscBraterstwo: co Ty gadasz. Po tym wpisie widać, że skakałeś za nimi cały czas.
@janiszewski152: Z solidnym ładunkiem żelu, co zalepia oćka i piecze jak #!$%@? nie poradzi sobie feta.
Komentarz usunięty przez autora