Wpis z mikrobloga

#patologiazewsi #wroclaw #policja

Nie pozdrawiam dwóch patusów, którzy dzisiaj przy tankowaniu gazu na stacji usiłowali wyciągnąć ode mnie trochę pieniędzy grożąc śmiercią. Udało mi się ich zniechęcić. Poszli do innego człowieka, który dosyć szybko się poddał i coś im dał.

Szybki telefon na 112 i zgłoszenie do kierownika stacji. Bez efektu. Po powrocie do domu i rozmowie zdecydowałem się złożyć zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia rozboju. Wizyta na komisariacie, zgłoszenie do protokołu. Pan Policjant chciał "zrobić notatkę", ale ominąłem jego zarzutkę. Pełne zgłoszenie, ma być w statystykach :)
Wracając z zeznań postanowiłem podjechać na stację obejrzeć jeszcze monitoring (nie pokazują). Wjeżdżając na teren aż się zdziwiłem: bezmózgi wróciły się wylegiwać pod krzakiem.

Kolejny szybki telefon na 112, wysyłają patrol. Patusy wstają i odchodzą. Spacer za nimi. Przy każdym skrzyżowaniu telefon na 112 i aktualizacja pozycji GPS. Wreszcie kontakt ze strony patrolu, aktualne koordynaty i 4 funkcjonariuszy sprawnie spina nadgarstki dwóch żołnierzy niepodległej.

Ten co mi groził łaził w koszulce z wielkim logiem Polski Walczącej na piersi. Dzięki, bez tego mógłbym Cię przeoczyć :)

Liczę na choćby jakiegoś kuratora, czy zawiasy. To nasza lokalna stacja benzynowa, odbieram tam Paczkomat, jeździ tam moja partnerka. Ma być porządek.

Widzisz patologie? Reaguj. Zgłaszaj, interesuj się. Nie odwracaj wzroku, gdy zaczepiają innych. Nie dawaj 5 zł na odczepnego. To Twoje miasto, a nie patologii. Policja wstanie i Ci pomoże, wystarczy poprosić.
  • 170
@WolnoscRownoscBraterstwo: U mnie na osiedlu, jest normalna stacja Circle K. W godzinach 23-5 jest tzw okienko. Tzn drzwi do budynku są zamknięte i podchodzi się pod okienko gdzie mówi sie co się chce i Ci przynosi.
Lukoil jeden u mnie w mieście też tak ma.
@WolnoscRownoscBraterstwo: O dokładnie. Ładnie ujęte #!$%@?, która jest cwana w kilku. Tak jak te z filmiku co niedawno ujrzał światło dzienne jak dwóch Czeczeńców dało radę czterem sebiksom tzn. dwóch zlożyli do parteru a dwóch pozostałych widząc co sie dzieje spotulniało. #!$%@? pasożyty.
@WolnoscRownoscBraterstwo: doceniam wzorową postawę ale jak takim patusom się zaśmiejesz w twarz i powiesz, że ich chyba #!$%@?ło to mają mindfuck, że ktoś się nie przestraszył dwóch sebków i idą szukać innej ofiary. Aczkolwiek bardzo dobrze, że patusiarnia dostanie zarzuty za dziesione. Miejsce takich patusów jest w kryminale albo w piachu.
> mimo wszystko gaz jest imho lepszy. Nie zabijesz (a mając pecha odpowiadasz jak za człowieka), działa też na naćpanych i pijanych, ma dużo większy zasięg i można atakować kilku jednocześnie. Ważne by mieć dobry i najlepiej w formie piany lub żelu.

@diogene : radzę nie testować tych rewelacji w praktyce. Gaz to jest zabawka i tak powinna być traktowana. Zwłaszcza przeciwko ziomkom na fetach czy beta ketonach.
@janiszewski152: no widzisz a raz testowałem i bardzo działało. To nie są zresztą moje rewelacje i nie ja go wymyśliłem. I każda służba w każdym państwie z niego korzysta

Nie mylisz może gazu obezwładniającego (zresztą nielegalnego) który nie działa na naspidowanych, z pieprzowym który działa na każdego?
@WolnoscRownoscBraterstwo: kolego, ogolem wpis i zwlaszcza konczaca mysl na propsie, ale nie malinuj ludzi z tym "wystarczy poprosic". Nie wystarczy - trzeba sie dopominac i byc upartym, nie dac sie zbywac, byc w #!$%@? chlodnym, cierpliwym i opanowanym chociazby na biurokratyczne gowno (i przesiaknietych cynizmem bagietomanow, bo niestety w Polsce to nie jest zbyt dobra praca).

A jak trafisz na szmaciarzy "przebierancow" (tak nazywam najgorszy ludzki sort chodzacy w mundurach, ktorzy