Aktywne Wpisy
MPWKZB +4
#konfederacja moze tu kos normalny odpowie. Czemu wy popieracie partie, ktorej czesc ludzi wypowiada sie pro rosyjsko i ktora chce wyjsc z UE?
tekserew +15
w okresie dojrzewania pojawiło mi sie to cos. Lekarze specjalisci dotad nie wiedza co. Przez rowiesnikow byl obiektem zartow z tego powodu. Moj problem stanowil obrzydzenie przy kontakcie z kobietami. Rodzicow nie bylo stac na prywatne leczenie. Tak o to zostalem #przegryw z mocno zniszczona psychika, bo nikt nie potrafil mnie zaakceptowac z tym czyms. Nie mialem na to zadnego wplywu.
Nie pozdrawiam dwóch patusów, którzy dzisiaj przy tankowaniu gazu na stacji usiłowali wyciągnąć ode mnie trochę pieniędzy grożąc śmiercią. Udało mi się ich zniechęcić. Poszli do innego człowieka, który dosyć szybko się poddał i coś im dał.
Szybki telefon na 112 i zgłoszenie do kierownika stacji. Bez efektu. Po powrocie do domu i rozmowie zdecydowałem się złożyć zawiadomienie o usiłowaniu popełnienia rozboju. Wizyta na komisariacie, zgłoszenie do protokołu. Pan Policjant chciał "zrobić notatkę", ale ominąłem jego zarzutkę. Pełne zgłoszenie, ma być w statystykach :)
Wracając z zeznań postanowiłem podjechać na stację obejrzeć jeszcze monitoring (nie pokazują). Wjeżdżając na teren aż się zdziwiłem: bezmózgi wróciły się wylegiwać pod krzakiem.
Kolejny szybki telefon na 112, wysyłają patrol. Patusy wstają i odchodzą. Spacer za nimi. Przy każdym skrzyżowaniu telefon na 112 i aktualizacja pozycji GPS. Wreszcie kontakt ze strony patrolu, aktualne koordynaty i 4 funkcjonariuszy sprawnie spina nadgarstki dwóch żołnierzy niepodległej.
Ten co mi groził łaził w koszulce z wielkim logiem Polski Walczącej na piersi. Dzięki, bez tego mógłbym Cię przeoczyć :)
Liczę na choćby jakiegoś kuratora, czy zawiasy. To nasza lokalna stacja benzynowa, odbieram tam Paczkomat, jeździ tam moja partnerka. Ma być porządek.
Widzisz patologie? Reaguj. Zgłaszaj, interesuj się. Nie odwracaj wzroku, gdy zaczepiają innych. Nie dawaj 5 zł na odczepnego. To Twoje miasto, a nie patologii. Policja wstanie i Ci pomoże, wystarczy poprosić.
Nie ma nic gorszego niż bać się każdego lumpa. Tego typu sytuacje by się w
Jak będę miał poczucie zagrożenia, zacznę nosić jeden z 6 moich pistoletów. Obecnie nie mam i nie noszę.
@Gilgamesz69: najpierw do mcdonalda, bo nie załapali by się już na obiad w lochach ;)
1. Jesli policja będzie od razu reagować nie ma problemu
2. Malo kto chce dostać kosę w żebra czy to od razu czy to po czasie gdy patusy zechcą sie odwdzięczyć
3. Policja to czasami znajomi takich ludzi i bandziory nie beda mieli problemu cię znaleźć
Tobie sie po prostu przyfarcilo bo trafiłes na leszczy. Ale są różne sytuacje i cięzko wymagać od kogoś takiej
Rozwiń to
Polecam zawsze mieć przy sobie gaz, teleskopa, w samochodzie gazówkę i #!$%@?. Swoje kobiety, matki, babcie, siostry wyposażcie w gaz. Nie ma nic lepszego, to jest jedyna broń, której kobieta nie boi się użyć bo wie, że nie zrobi tym żadnej krzywdy, a śmiecia zneutralizuje z miejsca.
Ta pierwsza metoda wymaga dużo pracy, często jest wręcz niemożliwa. Czasem policja zatem posługuje się tą drogą metodą. Przykłady:
-- zniechęcanie poszkodowanych do składania zawiadomienia o przestępstwie
-- zachęcanie do innej formy zawiadomienia niż oficjalna
-- kwalifikowanie czynu jako przestępstwa mniejszej wagi
Rozbój
Politycy mogliby zrobić porządek z patologią, to nie jest trudne. Niestety, wyborcy tego nie oczekują. Może mówią, że oczekują, ale głosują na podstawie ww. bzdur niż rzeczowych postulatów.
@WolnoscRownoscBraterstwo: podawałeś im wspołrzedne gps czy nazwy ulic?